Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kanderade kokosäpplen

Här gäller det att jobba snabbt med karamellen! Kanderade äpplen är en riktig klassiker och en vacker fröjd för ögat. De är som godast när de är helt färska, men håller sig snygga i flera dagar. Använd säsongens vinteräpplen, gärna ingrid marie eller aroma.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och torka äpplena ordentligt. 
  2. Olja in ett bakplåtspapper som de färdiga äpplena kan ställas på. 
  3. Häll kokosen i en djup tallrik.
  4. Blanda glukossirap, socker och vatten i en vid kastrull. Koka upp och låt sjuda tills det har blivit till en ljust brun karamell, ca 10 minuter.
  5. Ta kastrullen från värmen. Häll över karamellen i en smalt, högt ”kärl”, t ex en mixerbunke, så går det lättare att doppa äpplena.
  6. Stick en blompinne eller ett trägrillspett i grenfästet på varje äpple och doppa dem hastigt i karamellblandningen. Rulla dem sedan i kokos.
  7. Ställ de färdiga äpplena på det inoljade bakplåtspappret. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 små äpplen (gärna ingrid marie eller aroma)
  • 2 dl riven kokos (gärna rostad)
  • 1 msk glukos (sirap)
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 983 kJ / 235 kCal