Kanderade kokosäpplen

Betyg 3.3 av 5.
120 personer har röstat
5
Kanderade kokosäpplen

Här gäller det att jobba snabbt med karamellen! Kanderade äpplen är en riktig klassiker och en vacker fröjd för ögat. De är som godast när de är helt färska, men håller sig snygga i flera dagar. Använd säsongens vinteräpplen, gärna ingrid marie eller aroma.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Kanderade kokosäpplen

Ingredienser

8 portioner
8   små äpplen (gärna ingrid marie eller aroma)
2 dl  riven kokos (gärna rostad)
1 msk  glukos (sirap)
3 dl  strösocker
3 dl  vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
120 personer har röstat

Kommentarer

Vi tog mindre vatten maa nedanstående kommentarer. Blev superbra!

Anna

2023-11-09

Det kändes som att det var alldeles för mycket vatten i receptet? Jämfört med andra kanderade äpplen, där är det pyttelite vatten och jättemycket socker.

Yvette

2023-01-06

Ni som det har tagit mer än 20 min har ni använt tjockbottnad gryta? Min fd svärmor säger att det tog ca 15 min för henne att göra det.

Maria

2021-11-04

Näringsvärde per portion

Energi983 KJ / 235 kCal
Fett6 g
Salt0.04 g
Kolhydrater42 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Kanderade äpplen till Halloween
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranskola med kokos
Betyg 3.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomteskumsgranar med rostad kokos
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bountybollar
Betyg 4.1 av 5.
160 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelklubbor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbollar
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga