Kanderade kokosäpplen
Här gäller det att jobba snabbt med karamellen! Kanderade äpplen är en riktig klassiker och en vacker fröjd för ögat. De är som godast när de är helt färska, men håller sig snygga i flera dagar. Använd säsongens vinteräpplen, gärna ingrid marie eller aroma.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
8 portioner
8 små äpplen (gärna ingrid marie eller aroma)
2 dl riven kokos (gärna rostad)
1 msk glukos (sirap)
3 dl strösocker
2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi983 KJ / 235 kCal
Fett6 g
Salt0.04 g
Kolhydrater42 g
Protein1 g
Kommentarer
Vi tog mindre vatten maa nedanstående kommentarer. Blev superbra!
Anna
2023-11-09Det kändes som att det var alldeles för mycket vatten i receptet? Jämfört med andra kanderade äpplen, där är det pyttelite vatten och jättemycket socker.
Yvette
2023-01-06Ni som det har tagit mer än 20 min har ni använt tjockbottnad gryta? Min fd svärmor säger att det tog ca 15 min för henne att göra det.
Maria
2021-11-04