Kanderade kokosäpplen

109
4
Kanderade kokosäpplen

Här gäller det att jobba snabbt med karamellen! Kanderade äpplen är en riktig klassiker och en vacker fröjd för ögat. De är som godast när de är helt färska, men håller sig snygga i flera dagar. Använd säsongens vinteräpplen, gärna ingrid marie eller aroma.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Kanderade kokosäpplen

Ingredienser

8 portioner
8 små äpplen (gärna ingrid marie eller aroma)
2 dl riven kokos (gärna rostad)
1 msk glukos (sirap)
3 dl strösocker
3 dl vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

109

Kommentarer

Yvette

2023-01-06

Det kändes som att det var alldeles för mycket vatten i receptet? Jämfört med andra kanderade äpplen, där är det pyttelite vatten och jättemycket socker.

Maria

2021-11-04

Ni som det har tagit mer än 20 min har ni använt tjockbottnad gryta? Min fd svärmor säger att det tog ca 15 min för henne att göra det.

Karin

2020-12-31

Instämmer med föregående inlägg. Inne på 20 minuter nu och inte klart.

Näringsvärde per portion

Energi 983 KJ / 235 kCal
Fett 6 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 42 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden