Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Äppelknäck

Att koka knäck är en jultradition som många älskar. I detta recept får äpple och calvados sätta ny smak på ett riktigt klassiskt julgodis. Ljus sirap och grädde är fortfarande basen i receptet men det franska äppelbrännvinet ger knäcken en spännande touch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 65 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ställ knäckformarna på en bricka.
  2. Skala och riv äpplet fint.
  3. Blanda äpple, socker, grädde och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är ca 125°C, beroende på hur fast knäck som önskas. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov för att kontrollera när knäcken är färdig (lägg en klick av smeten i en kopp med kallt vatten och rulla ihop till en kula).
  4. Ta kastrullen från värmen. Rör ner calvadosen. Häll upp lite i taget av den heta knäcksmeten i ett litet mått och fyll knäckformarna genast med hjälp av en tesked och låt stelna.

Näringsvärdet är beräknad per styck.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 65 st
  • 1 äpple
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 tsk Calvados
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 164 kJ / 39 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer