Kanderade äpplen till Halloween | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Kanderade äpplen till Halloween

Kanderade äpplen, en osviklig klassiker som uppskattas både av stora och små. Hela äpplen doppas i sockerlag och dekoreras med smält choklad, lite kladdigt att göra men vansinnigt gott. Du serverar de kanderade äpplena när de stelnat.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Barn bör inte göra detta utan uppsikt av en vuxen person. Hett socker ger brännskador! Sockertermometer behövs.
  2. Häll socker och vatten i en kastrull. Smält försiktigt sockret i kastrullen. Låt sedan blandningen koka med en sockertermometer till ca 140°C. Ta av från värmen.
  3. Kapa blompinnarna så att du får 15 cm långa skaft. Tryck ner dem i äpplets stjälksida. Strö ut ett generöst lager kokos på en bricka. Doppa äpplena i omgångar i den heta lagen. Låt rinna av lite mot kastrullkanten. Ställ över på kokosbädden. Låt svalna (ej i kylskåp).
  4. Smält chokladen. Låt den sedan svalna till ca 37°C, fingervarmt.
  5. Ringla chokladen runt äpplena i en tunn stråle så att det blir lite spindelnätsliknande. Låt stå svalt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölk.
Gör laktosfri: uteslut chokladen eller använd i stället ren mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: uteslut chokladen eller använd i stället ren mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg socker
  • 2 dl vatten
  • 12 äpplen
  • blomsterpinnar eller engångs matpinnar
  • 1 påse riven kokos (à 200 g)
  • 200 g vit choklad
Lägg till i inköpslistan