Kanderade äpplen till Halloween

1
0
Kanderade äpplen till Halloween

Kanderade äpplen, en osviklig klassiker som uppskattas både av stora och små. Hela äpplen doppas i sockerlag och dekoreras med smält choklad, lite kladdigt att göra men vansinnigt gott. Du serverar de kanderade äpplena när de stelnat.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Kanderade äpplen till Halloween

Ingredienser

10 portioner
1 kg socker
2 dl vatten
10 - 12 äpplen
blomsterpinnar eller engångs matpinnar
1 påse riven kokos (à 200 g)
200 g vit choklad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölk.
Gör laktosfri: uteslut chokladen eller använd i stället ren mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: uteslut chokladen eller använd i stället ren mörk choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer