Kanderade äpplen till Halloween

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kanderade äpplen till Halloween

Kanderade äpplen, en osviklig klassiker som uppskattas både av stora och små. Hela äpplen doppas i sockerlag och dekoreras med smält choklad, lite kladdigt att göra men vansinnigt gott. Du serverar de kanderade äpplena när de stelnat.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Kanderade äpplen till Halloween

Ingredienser

10 portioner
1 kg  socker
2 dl  vatten
10 - 12   äpplen
blomsterpinnar eller engångs matpinnar
1   påse riven kokos (à 200 g)
200 g  vit choklad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölk.
Gör laktosfri: uteslut chokladen eller använd i stället ren mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: uteslut chokladen eller använd i stället ren mörk choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Marshmallowsgodis med kokos och flingor
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bountybollar
Betyg 4.1 av 5.
160 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbollar med lime och kokos
Betyg 3.1 av 5.
262 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkick med bovete
Betyg 3.7 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbollar
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skumspöken
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga