Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Äppelklubbor

Ett roligt, festligt och spännande tillskott till dessertbordet! Äppelklubbor kanderade i socker, glukos och karamellfärg uppskattas av både stora och små. Servera klubborna på efterrättsbordet och det blir en garanterad succé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj äpplena och ta bort skaften. Torka dem väl med en handduk och stick i en blompinne i varje äpple.
  2. Blanda vatten, socker och glukos i en kastrull. Låt koka till en simmig lag. Gör ett sk bräckprov dvs häll några droppar smet i ett glas med kallt vatten. Bildas det en hård karamell som kan brytas är karamelssmeten färdigkokt, koka annars några min till.
  3. Färga karamellsmeten röd med hushållsfärg. Doppa äpplena i smeten och se till att de blir täckta runt om. Ställ äppelklubborna på bakplåtspapper att kallna.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 12 små äpplen
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 msk glukos
  • röd hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?