Tre nyårssnittar
Inled festen med goda tilltugg. Fyll minikrustader med getost som smälter i ugnen, klicka på hjortronsylt. Klassikern lufttorkad skinka och melon får en tvist med lomo, ljuvlig lufttorkad fläskkarré. Och så toppar vi crostinis med en busenkel laxtartar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
10 portioner
Minikrustader med getost och hjortron
1 förp getost av chèvretyp (à 170 g)
1 förp minikrustader (à 24 st)
4 msk hjortronsylt
Munsbit med lomo och melon
1/4 melon (t ex honungsmelon)
10 skivor lufttorkad fläskkarré (lomo)
20 tandpetare
Crostini med laxtartar
1/2 rödlök
2 msk kapris
150 g kallrökt lax
1/2 msk dijonsenap
1 msk majonnäs
1/2 dl finhackad dill
svartpeppar
20 crostini eller andra kex
Till garnering
rädisor i klyftor
små dillkvistar
Gör så här
Minikrustader med getost och hjortron
Munsbit med lomo och melon
Crostini med laxtartar
Har du lagat receptet?
Kommentar
laxtartaren var super
Angelica
2021-12-31