Tre nyårssnittar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tre nyårssnittar

Inled nyåret med goda tilltugg. Fyll minikrustader med getost som smälter i ugnen, klicka på hjortronsylt. Klassikern lufttorkad skinka och melon får en tvist med lomo, ljuvlig lufttorkad fläskkarré. Och så toppar vi crostinis med en busenkel laxtartar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Minikrustader med getost och hjortron

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fördela getosten i krustaderna.
  3. Gratinera ca 7 minuter mitt i ugnen. 
  4. Toppa varje krustad med lite hjortronsylt.
  5. Servera genast.

Munsbit med lomo och melon

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar.
  2. Trä melon- och lomobitar på tandpetare eller cocktailpinnar.

Crostini med laxtartar

  1. Skala och finhacka löken. Grovhacka kaprisen. Skär laxen i mycket små bitar.
  2. Blanda lök, kapris, lax, senap, majonnäs och dill.
  3. Fördela laxtartaren på kexen.
  4. Garnera med en rädisklyfta och en liten dillkvist.

Ingredienser

Portioner: 10
Minikrustader med getost och hjortron
  • 240 g getost av chèvretyp
  • 20 minikrustader
  • 4 msk hjortronsylt
Munsbit med lomo och melon
  • 1/2 melon (t ex honungsmelon)
  • 20 bitar lufttorkad fläskkarré (lomo)
  • tandpetare
Crostini med laxtartar
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 200 g kallrökt lax
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk majonnäs
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 20 crostini eller andra kex
Till garnering
  • rädisor i klyftor
  • små dillkvistar
Lägg till i inköpslistan