Tre nyårssnittar

147
1
Tre nyårssnittar

Inled nyåret med goda tilltugg. Fyll minikrustader med getost som smälter i ugnen, klicka på hjortronsylt. Klassikern lufttorkad skinka och melon får en tvist med lomo, ljuvlig lufttorkad fläskkarré. Och så toppar vi crostinis med en busenkel laxtartar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Tre nyårssnittar

Ingredienser

10 portioner

Minikrustader med getost och hjortron

240 g getost av chèvretyp
20 minikrustader
4 msk hjortronsylt

Munsbit med lomo och melon

1/2 melon (t ex honungsmelon)
20 bitar lufttorkad fläskkarré (lomo)
tandpetare

Crostini med laxtartar

1/2 rödlök
2 msk kapris
200 g kallrökt lax
1/2 msk dijonsenap
1 msk majonnäs
1/2 dl finhackad dill
20 crostini eller andra kex

Till garnering

rädisor i klyftor
små dillkvistar

Gör så här

Minikrustader med getost och hjortron

Munsbit med lomo och melon

Crostini med laxtartar

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

147

Kommentar

Angelica

2021-12-31

laxtartaren var super