Kamben med grillad sötpotatisaioli och syrad rödlök

44
2
Kamben med grillad sötpotatisaioli och syrad rödlök

Kamben är en grillfavorit hos många – här serverar vi dem ihop med en härligt len sötpotatisaioli, som även den är grillad. Syrad rödlök och pimentos de padron blir pricken över i!

Kamben med grillad sötpotatisaioli och syrad rödlök

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatisaioli

900 g sötpotatis
1 msk olja (till pensling)
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 citron
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Rödlök

2 rödlökar
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk strösocker
2 krm salt

Kamben

ca 1 kg förkokta kamben
1 dl BBQ- glaze

Till servering

Grillade pimiento de padron

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-glazen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs till sötpotatisaiolin istället för att göra egen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Redaktionen

2015-07-25

Hej Anna! Tack för att du uppmärksammade felen och jag har nu åtgärdat det. Det behövs ingen folie när man grillar potatisen eftersom de penslas med olja innan. Lycka till! Hälsningar, Veronica

Anna

2015-07-25

Det saknas uppgifter på måttenhet gällande rödvinsvinägern, vilken pepparsort som menas och om det behövs folie till potatisen.

Näringsvärde per portion

Energi 2791 KJ / 677 kCal
Fett 33 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 67 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden