Kamben med grillad sötpotatisaioli och syrad rödlök
Kamben är en grillfavorit hos många – här serverar vi dem ihop med en härligt len sötpotatisaioli, som även den är grillad. Syrad rödlök och pimentos de padron blir pricken över i!
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatisaioli
900 g sötpotatis
1 msk olja (till pensling)
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 citron
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Rödlök
2 rödlökar
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk strösocker
2 krm salt
Kamben
ca 1 kg förkokta kamben
1 dl BBQ- glaze
Till servering
Grillade pimiento de padron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2791 KJ / 677 kCal
Fett33 g
Salt5.6 g
Kolhydrater67 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Anna! Tack för att du uppmärksammade felen och jag har nu åtgärdat det. Det behövs ingen folie när man grillar potatisen eftersom de penslas med olja innan. Lycka till! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-07-25Det saknas uppgifter på måttenhet gällande rödvinsvinägern, vilken pepparsort som menas och om det behövs folie till potatisen.
Anna
2015-07-25