Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saftiga revbensspjäll

Det här saftiga revbensspjället som du kokar med smakrik oxbuljong och vid grillningen lyxar till med en magisk glaze, kommer att bli det godaste du ätit på länge. Servera köttet med en somrig sallad och middagen är fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Stick in en köttermometer i köttets tjockaste del. Lägg spjällen i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Lägg i buljongtärningarna och koka upp. Skumma av med en sked.
  2. Tillsätt salt och peppar. Koka spjällen 30-40 minuter, tills köttet har en innertemperatur på 73-74°C. Ta upp och låt ligga i kylen till nästa dag.
  3. Festdagen: Skär spjällen i 2-3 cm tjocka skivor. Grilla dem 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla på glaze i omgångar mot slutet av grillningen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg men kontrollera innehållet i buljongtärningen och glazen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 kg tjocka revben (knäckta)
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • glaze
Lägg till i inköpslistan