Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad kalventrecôte med rostade grönsaker och tonnatosås

Grillad kalventrecôte med rostade grönsaker och tonnatosås är en smakrik och tilltalande middagsrätt. Kapris, vitlök, salladslök och tonfisk ger mästerlik smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225° C.
  2. Skölj potatisen och paprikan och skär i grova bitar. Lägg det på en plåt tillsammans med krossade vitlöksklyftor, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skölj salladslök, tomater och sallad. Strimla salladslöken, blanda grönsakerna med potatisen och paprikan. Toppa med kapris.
  4. Häll av vattnet från tonfisken. Mixa tonfisken med matyoghurt och smaka av salt och peppar.
  5. Grilla eller stek entrecôten ca 3 minuter på varje sida. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla citronhalvorna.
  6. Servera entrecôten med rostade grönsaker, Tonnatosås och citronhalvor.

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj sojabaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Du kan byta ut köttet mot laxfilé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 2 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 4 salladslökar
  • 8 små tomater
  • blandad sallad (t ex spenat, grönsallad, lollorosso)
  • 1 msk kapris
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 dl matyoghurt
  • 600 g kalvfilé i skivor eller kycklingfilé
Till servering
  • 2 citroner
  • tonnatosås (se länk under steg 6)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?