Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås kräver lite extra i köket, men det är värt det engagemanget. Köttet är jättegott och tillsammans med morot, palsternacka och rödbeta blir det en smakupplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Ingredienser

4 portioner
800 g kalvfilé (kalvytterfilé alt lamm- eller fläskfilé)
salt
nymalen svartpeppar
2 msk smör

Primörer

600 g färskpotatis
ca 12 knippmorötter
6 små palsternackor
6 små gul- eller rödbetor
10 skidor sockerärtor eller annan böna
3 msk smör
flingsalt

Gräddsås

5 dl kalvbuljong (konc fond+vatten)
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk rödvinbärsgelé
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

01:00:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett26 g

Testa liknande recept

  • Schnitzel, grundrecept
    Betyg 4.5 av 5.187 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvfilé i marsalasås
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad