Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubb- och melonsallad med pistagecrème

Snabblagat recept på fräsch och söt sallad av jordgubbar och melon med krämig pistagecrème som passar utmärkt till efterrätt. Du gör salladen av bland annat galiamelon, crème fraiche, florsocker och pistagenötter. Servera som dessert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och dela jordgubbarna. Skala, kärna ur och skär melonen i 3 cm stora bitar. Blanda jordgubbar och melon.
  2. Vispa crème fraiche med florsocker och vaniljsocker så att den blir fast, vänd ner pistagenötterna.
  3. Servera salladen med pistagecrème och mandelbiscotti.

För alla

Läs innehållsförteckningen på biscotti (kan, förutom mjöl, innehålla mjölk, smör, ägg).
Gör glutenfri: uteslut mandelbiscotti.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar
  • 1 galiamelon
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk hackade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1530 kJ / 366 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden