Kalvstek med potatispuré och vinsås
Utsökt god kalvstek som marineras med grönsaker och rött vin. Kalvsteken blir mör och välsmakande och serveras tillsammans med hemmagjord potatispuré och ljuvlig vinsås.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg kalvstek
lite vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
Marinad
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 selleristjälk
4 champinjoner
5 dl rött vin
Potatispuré
1 kg potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
50 g parmesan
salt
peppar
lite muskot
1/2 kruka basilika
olivolja att steka i
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt enkelt, riktigt gott och inte så särskilt onyttigt. Högsta betyg från mej och gästerna!
Elaine
2014-03-17Är alltid mogen för att prata recept. Tycker om att laga mat.
Åke
2010-11-01