Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kalvschnitzel med ljummen potatissallad

En klassiker på nytt vis. Här tar vi genvägen via färdiga kalvschnitzlar som serveras till potatissallad. Potatisen kokas i buljong tillsammans med grönkål. Syltlök och dressingen med smak av dijonsenap gör en smakrik potatissallad. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen.
  2. Koka potatisen i vatten blandat med grönsaksfonden i en stor kastrull som rymmer både potatis och grönkål. När ca 5 minuter återstår av potatisens koktid läggs grönkålen i.  
  3. Häll av syltlöken i en sil. Skär citronen i klyftor.
  4. Häll av potatis och grönkål, men spara 1 dl av buljongen (för 4 port). 
  5. Vispa ihop buljongen med vinäger, senap och olja.  
  6. Häll dressingen över potatisen och grönkålen tillsammans med syltlöken. Blanda försiktigt. Smaksätt med salt och peppar. 
  7. Stek schnitzlarna i smöret i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt och peppar.   
  8. Servera schnitzlarna med potatissallad och citronklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och schnitzeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri schnitzel.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mölkproteinfri: byt smör mot mölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk grönsaksfond
  • 125 g strimlad grönkål
  • 1 dl avrunnen syltlök
  • 1 citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 kalvschnitzlar (à 100 g)
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2331 kJ / 558 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer