Kalvschnitzel med ljummen potatissallad
En klassiker på nytt vis. Här tar vi genvägen via färdiga kalvschnitzlar som serveras till potatissallad. Potatisen kokas i buljong tillsammans med grönkål. Syltlök och dressingen med smak av dijonsenap gör en smakrik potatissallad. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
2 msk grönsaksfond
125 g strimlad grönkål
1 dl avrunnen syltlök
1 citron
1 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
3 msk olja
salt
svartpeppar
4 kalvschnitzlar (à 100 g)
1 msk smör
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden och schnitzeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri schnitzel.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mölkproteinfri: byt smör mot mölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 558 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein28 g
Kommentar
Otippat gott, har lagat fler gånger. Perfekt vardagsrätt! 😃
Åsa
2022-03-23