Kalvschnitzel med ljummen potatissallad

3
1
Kalvschnitzel med ljummen potatissallad

En klassiker på nytt vis. Här tar vi genvägen via färdiga kalvschnitzlar som serveras till potatissallad. Potatisen kokas i buljong tillsammans med grönkål. Syltlök och dressingen med smak av dijonsenap gör en smakrik potatissallad. Smaklig måltid!

Kalvschnitzel med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
2 msk grönsaksfond
125 g strimlad grönkål
1 dl avrunnen syltlök
1 citron
1 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
3 msk olja
salt
svartpeppar
4 kalvschnitzlar (à 100 g)
1 msk smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och schnitzeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri schnitzel.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mölkproteinfri: byt smör mot mölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Åsa

2022-03-23

Otippat gott, har lagat fler gånger. Perfekt vardagsrätt! 😃

Näringsvärde per portion

Energi 2331 KJ / 558 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden