Klassiska sillbullar med korintsås

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Klassiska sillbullar med korintsås

Dessa sillbullar är för dig som gillar husmanskost med en twist och vill ha en liten större utmaning i köket. Den härliga korintsåsen blir pricken över i:et och sillrätten blir ett spännande inslag på julbordet.

Klassiska sillbullar med korintsås

Ingredienser

4 portioner
2   stora, skinnfria filéer av salt sill (2 filéer motsvarar ca 300 g)
1   gul lök
200 g  kokt eller stekt kött (t ex nöt eller kalv)
200 g  kokt kall potatis
2 krm  vitpeppar
1   ägg
2 1/2 msk  potatismjöl
1 dl  ströbröd
smör till stekning

Korintsås

2 msk  korinter
1 msk  smör
1 msk  vetemjöl
4 1/2 dl  vatten
1 1/2 msk  konc kalvfond
1 msk  sirap
1 msk  ättiksprit (12%)
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd. Byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sillklämma
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd sill med äpple och senapssås
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill i glas med ägg, gräslök och pepparrot
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Silltaco
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med sill, fänkål och mandarin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga