Klassiska sillbullar med korintsås
Dessa sillbullar är för dig som gillar husmanskost med en twist och vill ha en liten större utmaning i köket. Den härliga korintsåsen blir pricken över i:et och sillrätten blir ett spännande inslag på julbordet.
Ingredienser
4 portioner
2 stora, skinnfria filéer av salt sill (2 filéer motsvarar ca 300 g)
1 gul lök
200 g kokt eller stekt kött (t ex nöt eller kalv)
200 g kokt kall potatis
2 krm vitpeppar
1 ägg
2 1/2 msk potatismjöl
1 dl ströbröd
smör till stekning
Korintsås
2 msk korinter
1 msk smör
1 msk vetemjöl
4 1/2 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
1 msk sirap
1 msk ättiksprit (12%)
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer