Frikadeller är en variant på köttbullar som kokas istället för att stekas. Hemligheten bakom dessa fenomenala kalvfrikadeller är rivet citronskal i färsen. Serveras med pasta och tomatsås kryddad med smak av oregano och vitlök och pesto.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd ströbröd och pasta utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: uteslut äggen. Använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Oerhört simpelt att göra men ger en exklusiv och lite annorlunda touch av enkla ingredienser. Rekommenderar hellre Radiatori eller annan sort som bättre tar upp såsen. Det går dessutom att fuska med torka oregano. Lagat detta många gånger.
Magnus
2023-07-22Halverade mängden citron o& tog bara en tsk socker. Det blev bra.
Hans
2021-09-10Smakar som en sliskig citronbakelse.
Björn
2021-04-24