Kalvfrikadeller i tomatsås

14
2
Kalvfrikadeller i tomatsås

Frikadeller är en variant på köttbullar som kokas istället för att stekas. Hemligheten bakom dessa fenomenala kalvfrikadeller är rivet citronskal i färsen. Serveras med pasta och tomatsås kryddad med smak av oregano och vitlök och pesto.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Kalvfrikadeller i tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Kalvfrikadeller

1 gul lök
rivet skal av 1 citron
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar

Tomatsås

2 vitlöksklyftor
1 kruka oregano
1 msk olivolja
1 msk strösocker
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vatten
salt och peppar
4 port pasta, gärna spaghetti
50 g riven lagrad ost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd ströbröd och pasta utan gluten. 
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. 
Gör äggfri: uteslut äggen. Använd pasta utan ägg. 

Gör så här

Tips

Barntips! Servera den färska oreganon finklippt vid bordet så kan alla servera sig så mycket man önskar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Hans

2021-09-10

Halverade mängden citron o& tog bara en tsk socker. Det blev bra.

Björn

2021-04-24

Smakar som en sliskig citronbakelse.

Näringsvärde per portion

Energi 2460 KJ / 588 kCal
Fett 15 g
Kolhydrater 67.5 g
Protein 42.1 g
Läs mer om näringsvärden