Kalvfrikadeller i tomatsås
Frikadeller är en variant på köttbullar som kokas istället för att stekas. Hemligheten bakom dessa fenomenala kalvfrikadeller är rivet citronskal i färsen. Serveras med pasta och tomatsås kryddad med smak av oregano och vitlök och pesto.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
Ingredienser
4 portioner
Kalvfrikadeller
1 gul lök
rivet skal av 1 citron
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
1 kruka oregano
1 msk olivolja
1 msk strösocker
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta, gärna spaghetti
50 g riven lagrad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2460 KJ / 588 kCal
Fett15 g
Kolhydrater67.5 g
Protein42.1 g
Kommentarer
Oerhört simpelt att göra men ger en exklusiv och lite annorlunda touch av enkla ingredienser. Rekommenderar hellre Radiatori eller annan sort som bättre tar upp såsen. Det går dessutom att fuska med torka oregano. Lagat detta många gånger.
Magnus
2023-07-22Halverade mängden citron o& tog bara en tsk socker. Det blev bra.
Hans
2021-09-10Smakar som en sliskig citronbakelse.
Björn
2021-04-24