Kalvfärssås med senap och persilja

23
2
Kalvfärssås med senap och persilja

Kalvfärssås med senap och persilja är en rätt som faller många i smaken. Färsen steks innan lök och gräddblandning tillsätts. Låt denna sås koka några minuter och smaka av med dijonsenap. Hacka sedan persilja och blanda den med färssåsen, servera med nykokt pasta och salladsärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Kalvfärssås med senap och persilja

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta penne
ca 500 g kalvfärs
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl hackad gul lök
150 g salladsärtor
2 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1/2 kruka persilja

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Linda

2015-02-08

Grädden gjorde att det smakade ingenting... barnen tyckte inte om det. Grå och trist...

Eva

2015-02-05

Jag tyckte rätten kändes ganska blek så jag tillsatte lite soja. Gillade inte heller den frusna löken. Känns inte miljömässigt riktigt. Salladsärtorna var en ny bekant. De var mycket goda.

Näringsvärde per portion

Energi 2384 KJ / 570 kCal
Fett 19 g
Salt 1.14 g
Kolhydrater 59 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden