Kalvfärssås med senap och persilja
Kalvfärssås med senap och persilja är en rätt som faller många i smaken. Färsen steks innan lök och gräddblandning tillsätts. Låt denna sås koka några minuter och smaka av med dijonsenap. Hacka sedan persilja och blanda den med färssåsen, servera med nykokt pasta och salladsärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta penne
ca 500 g kalvfärs
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl hackad gul lök
150 g salladsärtor
2 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2384 KJ / 570 kCal
Fett19 g
Salt1.14 g
Kolhydrater59 g
Protein39 g
Kommentarer
Grädden gjorde att det smakade ingenting... barnen tyckte inte om det. Grå och trist...
Linda
2015-02-08Jag tyckte rätten kändes ganska blek så jag tillsatte lite soja. Gillade inte heller den frusna löken. Känns inte miljömässigt riktigt. Salladsärtorna var en ny bekant. De var mycket goda.
Eva
2015-02-05