Kalvfärssås med senap och persilja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärssås med senap och persilja

Kalvfärssås med senap och persilja är en rätt som faller många i smaken. Färsen steks innan lök och gräddblandning tillsätts. Låt denna sås koka några minuter och smaka av med dijonsenap. Hacka sedan persilja och blanda den med färssåsen, servera med nykokt pasta och salladsärter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på pastavatten.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Salta, peppra och vänd ner löken och stek ytterligare några minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt salladsärterna när det återstår 3 minuter av pastans koktid.
  4. Blanda majsstärkelsen med grädden. Rör ner den och mjölken i färsen och låt det koka några minuter. Smaka av med senap.
  5. Hacka persiljan och vänd ner i färssåsen. Servera med pastan och salladärterna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta penne
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl hackad gul lök
  • 150 g salladsärtor
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2384 kJ / 570 kCal