Kalvfärsbullar med krämig paprikasås
Smakrika kalvfärsbullar med en krämig paprikasås som ger denna rätt en extra fin touch. Såsen förbereds med ingredienser som lök, tomatpuré vinäger och grädde som får sjuda ihop. Bullarna steks tills de får en fin yta i stekpannan och detta avnjuts därefter med sallad och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Paprikasås
1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
salt
peppar
Bullar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap (gärna dijon)
Till servering
1 salladshuvud (gärna Cosmopolitan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2803 KJ / 669 kCal
Fett30 g
Salt2.59 g
Kolhydrater62 g
Protein36 g
Kommentar
Gott
Ann-theres
2015-03-11