Kalvfärsbullar med krämig paprikasås

21
1
Kalvfärsbullar med krämig paprikasås

Smakrika kalvfärsbullar med en krämig paprikasås som ger denna rätt en extra fin touch. Såsen förbereds med ingredienser som lök, tomatpuré vinäger och grädde som får sjuda ihop. Bullarna steks tills de får en fin yta i stekpannan och detta avnjuts därefter med sallad och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015

Kalvfärsbullar med krämig paprikasås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Paprikasås

1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
salt och peppar

Bullar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap (gärna dijon)

Till servering

1 salladshuvud (gärna Cosmopolitan)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Låt barnen vara med och trilla färsbullarna! Börja med att tvätta händerna, fukta sedan händerna med kallt vatten så fastnar inte smeten så lätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Ann-theres

2015-03-11

Gott

Näringsvärde per portion

Energi 2803 KJ / 669 kCal
Fett 30 g
Salt 259 g
Kolhydrater 62 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden