Kalvfärsbullar med krämig paprikasås
Smakrika kalvfärsbullar med en krämig paprikasås som ger denna rätt en extra fin touch. Såsen förbereds med ingredienser som lök, tomatpuré vinäger och grädde som får sjuda ihop. Bullarna steks tills de får en fin yta i stekpannan och detta avnjuts därefter med sallad och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Paprikasås
1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
salt och peppar
Bullar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap (gärna dijon)
Till servering
1 salladshuvud (gärna Cosmopolitan)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Låt barnen vara med och trilla färsbullarna! Börja med
att tvätta händerna, fukta sedan händerna med kallt
vatten så fastnar inte smeten så lätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2803 KJ / 669 kCal
Fett30 g
Salt2.59 g
Kolhydrater62 g
Protein36 g
Kommentar
Gott
Ann-theres
2015-03-11