Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kalvfärsbullar med krämig paprikasås

Smakrika kalvfärsbullar med en krämig paprikasås som ger denna rätt en extra fin touch. Såsen förbereds med ingredienser som lök, tomatpuré vinäger och grädde som får sjuda ihop. Bullarna steks tills de får en fin yta i stekpannan och detta avnjuts därefter med sallad och nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Paprikasås: Skala och hacka lök. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Bryn lök och paprika i hälften av oljan i en kastrull och rör ner tomatpuré. Häll i vinäger och sänk värmen. Tillsätt grädde, vatten och buljong och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bullar: Blanda ströbröd med vatten och låt svälla ca 2 minuter. Blanda sedan ströbrödsblandningen med färs, ägg, salt, peppar, och senap. Forma till bullar. Stek dem runt om i resten av oljan i en stekpanna drygt 5 minuter. 
  4. Till servering: Skär salladen och servera med kalvfärsbullar, sås och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Låt barnen vara med och trilla färsbullarna! Börja med att tvätta händerna, fukta sedan händerna med kallt vatten så fastnar inte smeten så lätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Paprikasås
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • salt och peppar
Bullar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk senap (gärna dijon)
Till servering
  • 1 salladshuvud (gärna Cosmopolitan)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2803 kJ / 669 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer