Kalventrecôte med majskräm och kokosris
![Kalventrecôte med majskräm och kokosris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92599/cf_259/kalventrecôte_med_majskram_och_kokosris.jpg)
Smakrik festmåltid med kalventrecôte som ugnssteks till fin rosa färg och som serveras med exotiska tillbehör. Den lena majskrämen och det lättlagade kokosriset sätter smaklökarna i brand.
![Kalventrecôte med majskräm och kokosris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92599/cf_259/kalventrecôte_med_majskram_och_kokosris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kalventrecôte
ca 600 g kalventrecôte i bit
salt och svartpeppar
2 msk smör
Majskräm
340 g majskorn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 stor mjölig potatis
1/2 torkad chili guajillo eller urkärnad röd peppar (1/2 torkad chili guajillo motsvarar 1/2 urkärnad röd peppar)
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
3 dl vispgrädde
Kokosris
1 dl riven kokos
4 port basmatiris
65 g babyspenat
Till servering
sallad
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4189 KJ / 1003 kCal
Fett59.5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater72.8 g
Protein41.5 g
Kommentarer