Kalventrecôte med majskräm och kokosris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalventrecôte med majskräm och kokosris

Smakrik festmåltid med kalventrecôte som ugnssteks till fin rosa färg och som serveras med exotiska tillbehör. Den lena majskrämen och det lättlagade kokosriset sätter smaklökarna i brand.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Kalventrecôte: Krydda köttet rikligt med salt och nymald peppar. Bryn det i smöret i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 30-40 minuter eller tills innertemperaturen är 58°C (rosastekt). Linda in köttet i fuktat smörpapper och låt det vila innan det skivas.
  3. Majskräm: Låt majsen rinna av ordentligt. Skala lök, vitlök och potatis och skär dem i tärningar. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar.
  4. Rosta majsen i olivoljan tills den börjar få färg. Blanda ner lök och vitlök och stek ytterligare någon minut. Rör ner potatis, chili, gurkmeja och grädde. Koka sakta under lock tills potatisen är mjuk. Mixa allt till en slät kräm.
  5. Kokosris: Rosta kokosen i en torr och het stekpanna.
  6. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner kokos och spenat i riset precis innan servering.
  7. Till servering: Servera kalventrecôten i skivor med majskräm, kokosris och gärna sallad.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Kalventrecôte
  • ca 600 g kalventrecôte i bit
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk smör
Majskräm
  • 340 g majskorn
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor mjölig potatis
  • 1/2 torkad chili guajillo eller urkärnad röd peppar (1/2 torkad chili guajillo motsvarar 1/2 urkärnad röd peppar)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl vispgrädde
Kokosris
  • 1 dl riven kokos
  • 4 port basmatiris
  • 65 g babyspenat
Till servering
  • ev sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4189 kJ / 1003 kCal