Kalventrecôte med majskräm och kokosris

Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kalventrecôte med majskräm och kokosris

Smakrik festmåltid med kalventrecôte som ugnssteks till fin rosa färg och som serveras med exotiska tillbehör. Den lena majskrämen och det lättlagade kokosriset sätter smaklökarna i brand.

Kalventrecôte med majskräm och kokosris

Ingredienser

4 portioner

Kalventrecôte

ca 600 g kalventrecôte i bit
salt
svartpeppar
2 msk smör

Majskräm

340 g majskorn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 stor mjölig potatis
1/2 torkad chili guajillo eller urkärnad röd peppar (1/2 torkad chili guajillo motsvarar 1/2 urkärnad röd peppar)
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
3 dl vispgrädde

Kokosris

1 dl riven kokos
4 port basmatiris
65 g babyspenat

Till servering

sallad

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4189 KJ / 1003 kCal
Fett59.5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater72.8 g
Protein41.5 g

Testa liknande recept

  • Fläskfilé med lökröra
    Betyg 2.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad blomkål garam masala
    Betyg 3.5 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad