Fläskfilé med lökröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskfilé med lökröra

Denna fläskfilé serverar du tillsammans med en lökröra som fått ett syrligt sting av citron. Fläskfilén och röran på lök och matlagningsyoghurt blir en saftig och matig rätt i kombination med basmatiris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Putsa och skär fläskfilén i skivor.
  3. Skala och skär löken i mindre bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften.
  4. Mixa löken med citronsaft, yoghurt, vetemjöl, socker och salt och gärna gurkmeja.
  5. Bryn köttet i olja. Krydda med salt och peppar. Häll över lökröran och låt puttra under lock ca 5 min. Strö över citronskalet.
  6. Servera fläskfilén med såsen, ris och haricots verts.

För alla

Gör mjölkfri: ersätt matlagningsyoghurten med samma mängd sojabaserad softspread utrörd i lite vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt
Lökröra
  • 3 gula lökar
  • 1 citron
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 tsk gurkmeja
Lägg till i inköpslistan