Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalv i dillsylta

En klassisk sylta med kalvkött och mycket dill, samt traditionella smaker av kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad, morötter, lök och rödbetsspad. Använd gärna bog eller kalvrygg som kött. Kalvsylta tar sin tid att göra, så börja minst en dag i förväg. God till exempel på julbordet med inlagda rödbetor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 15 bufféportioner.

  1. Putsa och dela köttet i 4 delar. Skölj köttet i en bunke med rinnande vatten. Skala och dela lökarna i 4 klyftor. Skala och skär morötterna i halvor.
  2. Koka upp köttet i rikligt med vatten och ca 1 msk salt/liter vatten. Skölj sedan köttet ordentligt.
  3. Koka köttet sakta i 2 liter vatten, 1 msk salt, grönsakerna, lagerblad och krydd- och vitpeppar ca 2 timmar, eller tills köttet är riktigt mört. Lyft upp köttet med en hålslev och lägg det på en tallrik. Plocka bort lök, morötter och kryddor. Spar morötterna.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  5. Skär köttet och morötterna i 1/2 cm tärningar. Lägg tillbaks tärningarna i buljongen och låt det koka upp.  Smaksätt med rödbetsspad, ättikssprit, socker och ev. med salt. Lägg i gelatinbladen, rör runt och låt dem smälta. Blanda i dillen.
  6. Häll syltan i en plastfolieklädd form. Ställ in för att stelna i kylen minst 12 timmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 15
  • ca 1 kg kalvrygg eller bog
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • salt
  • 2 lagerblad
  • 15 kryddpepparkorn
  • 15 vitpepparkorn
  • 4 gelatinblad
  • 1/2 dl spad från inlagda rödbetor
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl grovhackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 359 kJ / 86 kCal