Kalv i dillsylta

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kalv i dillsylta

En klassisk sylta med kalvkött och mycket dill, samt traditionella smaker av kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad, morötter, lök och rödbetsspad. Använd gärna bog eller kalvrygg som kött. Kalvsylta tar sin tid att göra, så börja minst en dag i förväg. God till exempel på julbordet med inlagda rödbetor.

Kalv i dillsylta

Ingredienser

15 portioner
ca 1 kg kalvrygg eller bog
2 gula lökar
2 morötter
salt
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
4 gelatinblad
1/2 dl spad från inlagda rödbetor
2 tsk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
2 dl grovhackad dill

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 15 bufféportioner.
02:00:00
00:05:00
12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi359 KJ / 86 kCal
Fett1.7 g
Kolhydrater3.7 g
Protein13.4 g

Testa liknande recept

Klassisk kalvsylta
Betyg 3.6 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Kalvsylta från Östergötland
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Strömmingsaladåb
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sill med dill och rödlök
Betyg 4.3 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lammsylta
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Brantevikssill
Betyg 4.7 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad