Kalv i dillsylta
En klassisk sylta med kalvkött och mycket dill, samt traditionella smaker av kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad, morötter, lök och rödbetsspad. Använd gärna bog eller kalvrygg som kött. Kalvsylta tar sin tid att göra, så börja minst en dag i förväg. God till exempel på julbordet med inlagda rödbetor.
Ingredienser
15 portioner
ca 1 kg kalvrygg eller bog
2 gula lökar
2 morötter
salt
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
4 gelatinblad
1/2 dl spad från inlagda rödbetor
2 tsk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
2 dl grovhackad dill
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 15 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi359 KJ / 86 kCal
Fett1.7 g
Kolhydrater3.7 g
Protein13.4 g
Kommentarer