Kalv i dillsylta

0
0
Kalv i dillsylta

En klassisk sylta med kalvkött och mycket dill, samt traditionella smaker av kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad, morötter, lök och rödbetsspad. Använd gärna bog eller kalvrygg som kött. Kalvsylta tar sin tid att göra, så börja minst en dag i förväg. God till exempel på julbordet med inlagda rödbetor.

Kalv i dillsylta

Ingredienser

15
ca 1 kg kalvrygg eller bog
2 gula lökar
2 morötter
salt
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
4 gelatinblad
1/2 dl spad från inlagda rödbetor
2 tsk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
2 dl grovhackad dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 15 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 359 KJ / 86 kCal
Fett 17 g
Kolhydrater 37 g
Protein 134 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Brantevikssill
Inlagda ägg
Lammsylta
Rotmos