Kalv i dillsylta

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kalv i dillsylta

En klassisk sylta med kalvkött och mycket dill, samt traditionella smaker av kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad, morötter, lök och rödbetsspad. Använd gärna bog eller kalvrygg som kött. Kalvsylta tar sin tid att göra, så börja minst en dag i förväg. God till exempel på julbordet med inlagda rödbetor.

Kalv i dillsylta

Ingredienser

15 portioner
ca 1 kg  kalvrygg eller bog
2   gula lökar
2   morötter
salt
2   lagerblad
15   kryddpepparkorn
15   vitpepparkorn
4   gelatinblad
1/2 dl  spad från inlagda rödbetor
2 tsk  ättiksprit (12 %)
2 msk  strösocker
2 dl  grovhackad dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 15 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi359 KJ / 86 kCal
Fett1.7 g
Kolhydrater3.7 g
Protein13.4 g

Testa liknande recept

Kalvsylta från Östergötland
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med dill och rödlök
Betyg 4.3 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk kalvsylta
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda ägg
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glasmästarsill
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga