Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagda ägg

Välsmakande inlagda ägg i en lag av ättiksprit, socker, vatten, rödlök, morot, purjolök och dill. Inlagda ägg passar bra att servera tillsammans med en sillbit en varm och härlig sommardag.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Blanda en 1-2-3-lag i en kastrull.
  2. Inlagda ägg: Lägg i kryddpepparkorn, vitpepparkorn och lagerblad. Låt lagen koka upp och sedan svalna något. Tillsätt skivad rödlök, skivad purjolök, skivad morot och ev några dillvippor.
  3. Koka äggen i 6 minuter, skölj i kallt vatten och skala dem. Lägg äggen i ättikslagen och låt stå minst ett dygn före servering. Garnera med lite av inläggningsgrönsakerna och servera med en sillbit.

Ingredienser

Portioner: 8 st
1-2-3-lag
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
Inlagda ägg
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1/2 skivad rödlök
  • 1 cm skivad purjolök
  • 1/2 skivad morot
  • ev några dillvippa
  • 4 ägg
Tillbehör
  • sillbit
Lägg till i inköpslistan