Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika

Panerad schnitzel av kålrot är lite överraskande och väldigt gott. Förkoka kålroten, så går det fortare att steka skivorna. Panera kålrotsskivorna med basilika, panko och finriven parmesan för extra god smak. Servera tillsammans med en krämig sås av crème fraiche och tomatpesto. 

Två kålrotsbiffar på en tallrik med crème fraichepesto i en skål.

Ingredienser

4 portioner
1 kålrot (à ca 800 g)
1 1/2 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
2 dl panko (eller ströbröd)
3/4 dl majsstärkelse
1 - 2 ägg
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
3 msk tomatpesto

Till servering

kokt potatis eller ris

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott och intressant! Har tidigare bara testat kålrot till rotmos men det här blev ju italienskt och lyxigt. Jag bytte ut majsstärkelse mot vetemjöl. Hade tyvärr ingen färsk basilika så jag använde torkad basilika och oregano istället.

    Tyra

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl potatis eller ris.
Energi2688 KJ / 643 kCal
Fett44 g
Salt1.5 g
Kolhydrater40 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Kålrotsmos med fetaost
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålrotspuré med dragon
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad