Kålrotsgratäng med tomat- och basilikatopping

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Kålrotsgratäng med tomat- och basilikatopping

En helt sagolikt god kålrotsgratäng med tomat- och basilikatopping! Varva rotfruktsskivor med kryddor och örter före du häller över den krämiga senapsröran. Toppa med söt tomat och ost just före gratängen är klar och ät ihop med bröd och sallad.

Kålrotsgratäng med tomat- och basilikatopping

Ingredienser

4 portioner
1   kålrot (1 kålrot motsvarar ca 600 g)
6   medelstora potatisar
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   kruka basilika
1 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1 msk  fransk senap
15   cocktailtomater
2 dl  riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt. Det är bättre att prova receptets senapsmängd första gången då smaken varierar. Det gjorde jag och tyckte nog att det hade varit bättre med lite mindre.

Eva-maria

2005-02-14

Jättegott och enkelt, men tag gärna 2 msk senap i stället för 1 och lite mer salt och peppar.

Ewa

2004-09-25

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrot med soja, ingefära och vitlök
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga