Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kålrotsgratäng med tomat- och basilikatopping

En helt sagolikt god kålrotsgratäng med tomat- och basilikatopping! Varva rotfruktsskivor med kryddor och örter före du häller över den krämiga senapsröran. Toppa med söt tomat och ost just före gratängen är klar och ät ihop med bröd och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva kålrot och potatis tunt. Strimla basilikan. Varva skivorna i en ugnssäker form. Strö salt, peppar och hälften av basilikan mellan varven.
  3. Vispa ihop grädde, mjölk och senap och häll blandningen i formen. Grädda i ca 40 min.
  4. Dela cocktailtomaterna i halvor. Ta formen ur ugnen och lägg på tomaterna med den kupiga sidan uppåt. Strö över osten.
  5. Gratinera i ytterligare 15 min. Strö över den resterande basilikan. Servera gratängen med bröd och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kålrot (1 kålrot motsvarar ca 600 g)
  • 6 medelstora potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk fransk senap
  • 15 cocktailtomater
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?