Kålrotsgratäng med tomat- och basilikatopping
En helt sagolikt god kålrotsgratäng med tomat- och basilikatopping! Varva rotfruktsskivor med kryddor och örter före du häller över den krämiga senapsröran. Toppa med söt tomat och ost just före gratängen är klar och ät ihop med bröd och sallad.
Ingredienser
4 portioner
1 kålrot (1 kålrot motsvarar ca 600 g)
6 medelstora potatisar
1 tsk salt
1 krm peppar
1 kruka basilika
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk fransk senap
15 cocktailtomater
2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt. Det är bättre att prova receptets senapsmängd första gången då smaken varierar. Det gjorde jag och tyckte nog att det hade varit bättre med lite mindre.
Eva-maria
2005-02-14Jättegott och enkelt, men tag gärna 2 msk senap i stället för 1 och lite mer salt och peppar.
Ewa
2004-09-25