Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Gurka och fänkål i dijon

Piffa till din fiskrätt med syrliga och stingiga smaker som du hittar i det här goda tillbehöret. Gurkstavar och fänkål sveps in en dressing med äppelcidervinäger, dill, olja och dijonsenap. Utsökt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela (och skala ev) gurkan på längden. Ta bort kärnhuset och skär gurkan i 5 cm långa stavar. Strimla fänkål tunt.
  2. Blanda dijonsenap med salt. Rör i finhackad dill och äppelcidervinäger. Tillsätt olivolja under omrörning. Smaka av och häll dressingen över gurkan och fänkålen. Blanda väl och lägg i låda med lock.

Tips

Passar fint om det gömmer sig en bit lax och några potatisar i lådan.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 10 cm gurka
  • 1/4 fänkål
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 3/4 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?