Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ciabatta med körsbärstomater, morot & kålrabbi

Delade brödhalvor av ciabatta med körsbärstomater, morot och kålrabbi. En himmelsk sås av vitlök, timjan, olivolja och tomater breds över ena ciabattahalvan. Saftiga, rivna morötter och kålrabbi över andra halvan. Lägg ihop dem - otroligt mumsigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala och finhacka vitlöken. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i 4 delar och gröp ur kärnorna.
  2. Blanda tomatköttet med olivolja och socker i en kastrull. Låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med timjan, salt och peppar. För mer sting i såsen, blanda ner ett par matskedar paste av soltorkade tomater, finns på burk, eller tomatpuré.
  3. Skala och riv kålrabbi och morötter på rivjärnets grova sida.
  4. Dela ciabattan på längden och bre på lite sås på ena halvan. Lägg på salladsblad. Halvera körsbärstomaterna och strö dem över. Ringla såsen över. Lägg på den andra brödhalvan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kålrabbi
  • 2 morötter
  • 4 ciabattabröd
  • blandade salladsblad
  • 12 gula eller röda körsbärstomater
Sås
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 gula eller röda körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • timjan
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer