Kålpudding med getmesesås

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Kålpudding med getmesesås

Här har den svenska klassikern kålpudding blivit upphottad med karamelliserad vitkål och nötfärs med en touch av kanel. Lägg till detta en ljuvligt len sås med sin bas i norsk getmesost.

Kålpudding med getmesesås

Ingredienser

5 portioner
2 kg  vitkål
3 l  vatten
2 dl  grädde
5 tsk  smör
5 msk  socker
4 dl  mjölk
1/2 msk  kanel
1 1/2 msk  vitpeppar
500 g  nötfärs
salt

Sås

15 dl  kålspad
250 g  hård norsk mesost
mjölk
salt
vitpeppar
majsstärkelse (för redning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Behövs mycket med smör för att karamellisera vitkålen och det behövs inte alls så mycket spad till såsen - Vi använde totalt bara 4 dl.

Evelina

2020-08-30

Testa liknande recept

Ostravioli med chilistekta grönsaker
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stuvad vitkål
Betyg 4.4 av 5.
105 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronstuvad sommarkål
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tacotoast
Betyg 3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärsgratäng med vitkål och curry
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga