Kålpudding med getmesesås

0
1
Kålpudding med getmesesås

Här har den svenska klassikern kålpudding blivit upphottad med karamelliserad vitkål och nötfärs med en touch av kanel. Lägg till detta en ljuvligt len sås med sin bas i norsk getmesost.

Kålpudding med getmesesås

Ingredienser

5
2 kg vitkål
3 l vatten
2 dl grädde
5 tsk smör
5 msk socker
4 dl mjölk
1/2 msk kanel
1 1/2 msk vitpeppar
500 g nötfärs
salt

Sås

15 dl kålspad
250 g hård norsk mesost
mjölk
salt
vitpeppar
majsstärkelse (för redning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentar

Evelina

2020-08-30

Behövs mycket med smör för att karamellisera vitkålen och det behövs inte alls så mycket spad till såsen - Vi använde totalt bara 4 dl.