Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kålpudding med getmesesås

Här har den svenska klassikern kålpudding blivit upphottad med karamelliserad vitkål och nötfärs med en touch av kanel. Lägg till detta en ljuvligt len sås med sin bas i norsk getmesost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop vatten och grädde. Skär kålen i bitar, koka dom i gräddvattnet så att det blir mjukt (ca 10-15 min). Sila av kålen. Behåll kålspadet.
  2. Blanda nötfärsen med mjölken, salt, kanel, vitpeppar till en lös smet.
  3. Bryn kålen i brynt smör. Strö socker över. Stek kålen så att den får rikligt med färg. Salta och peppra.
  4. Blanda kålen med färsen, tryck till, ställ i ugn - 150 grader - tills den har en innetemperatur på 70 grader (ca 35-45 min).
  5. Sås: Ta 3 dl av kålspadet (för 5port). Smula ned mesosten. Vispa kraftigt under kokning, så att all ost är utvispad. Tillsätt övrigt kålspad (12 dl, för 5 port), lite mjölk och salta och peppra. Red ev med maizena.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 2 kg vitkål
  • 3 l vatten
  • 2 dl grädde
  • 5 tsk smör
  • 5 msk socker
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 msk kanel
  • 1 1/2 msk vitpeppar
  • 500 g nötfärs
  • salt
Sås
  • 15 dl kålspad
  • 250 g hård norsk mesost
  • mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • maizenamjöl (för redning)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer