Kålpudding med getmesesås

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Kålpudding med getmesesås

Här har den svenska klassikern kålpudding blivit upphottad med karamelliserad vitkål och nötfärs med en touch av kanel. Lägg till detta en ljuvligt len sås med sin bas i norsk getmesost.

Kålpudding med getmesesås

Ingredienser

5 portioner
2 kg vitkål
3 l vatten
2 dl grädde
5 tsk smör
5 msk socker
4 dl mjölk
1/2 msk kanel
1 1/2 msk vitpeppar
500 g nötfärs
salt

Sås

15 dl kålspad
250 g hård norsk mesost
mjölk
salt
vitpeppar
majsstärkelse (för redning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Behövs mycket med smör för att karamellisera vitkålen och det behövs inte alls så mycket spad till såsen - Vi använde totalt bara 4 dl.

Evelina

2020-08-30

Testa liknande recept

Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Köttfärsgratäng med vitkål och curry
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad vitkål med dragonvinägrette
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nikkaluoktasoppa
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad vitkål
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga