Här har den svenska klassikern kålpudding blivit upphottad med karamelliserad vitkål och nötfärs med en touch av kanel. Lägg till detta en ljuvligt len sås med sin bas i norsk getmesost.
Ingredienser
5
2
kg
vitkål
3
l
vatten
2
dl
grädde
5
tsk
smör
5
msk
socker
4
dl
mjölk
1/2
msk
kanel
1 1/2
msk
vitpeppar
500
g
nötfärs
salt
Sås
15
dl
kålspad
250
g
hård norsk mesost
mjölk
salt
vitpeppar
majsstärkelse (för redning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
0
1 st
Kommentar
Evelina
2020-08-30
Behövs mycket med smör för att karamellisera vitkålen och det behövs inte alls så mycket spad till såsen - Vi använde totalt bara 4 dl.
Kommentar
Evelina
2020-08-30Behövs mycket med smör för att karamellisera vitkålen och det behövs inte alls så mycket spad till såsen - Vi använde totalt bara 4 dl.