Kålpudding med potatis och rårörda lingon

En klassisk husmansrätt som är enkel att laga och är full av smak. Yoghurt i färsen gör kålpuddingen extra saftig. Servera med kokt potatis och rårörda lingon. Gör gärna lite extra och frys in.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ingredienser
4-6 portioner
Rårörda lingon
125 g frysta lingon
2 msk strösocker
Kålpudding
1 kg vitkål
smör och olja (till stekning)
2 msk ljus sirap
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 gul lök
600 g nötfärs
1 ägg
2 msk kalvfond
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
2 msk japansk soja
Potatis
1 kg potatis
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.
Energi3193 KJ / 766 kCal
Fett29 g
Salt4.5 g
Kolhydrater77 g
Protein42 g
Kommentarer
5 stTa dubbelt så mycket kol. Väldigt snålt med 1kg
Andreas
Vitkål
Katarina
Blanda färsen lös med 5 dl mjölk. Stek vitlök mjuk med mycket mer sirap😋
Katarina
Receptet är säkert bra. Ska testa nu när jag äntligen hittat det. Hade sparat det som favorit men hur sjutton man hittar sina favoriter har jag fortfarande inte fattat.
Karolina
Supergott!! Fast jag fick förlänga tiden i ugnen med 25 minuter!! Köttfärsen var rå efter dom 40 som det står i receptet..
Angelica