Vegansk kålpudding
Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg vitkål
3 msk rapsolja (+ extra till formen)
2 msk japansk soja
1/2 dl ljus sirap
5 dl vatten
1 tsk salt
Färs
1 gul lök
850 g fryst formbar vegansk färs
1 msk japansk soja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
Till servering
kokt potatis
ättiksgurka
lingonsylt
För alla
Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt okej. Tycker färsen blev lite för kompakt i det här receptet. Tror jag använt vanlig sojafärs tidigare (annat recept). Tycker inte det tillförde så mycket att koka kålen. Älskar kålpudding men väljer nog ett annat recept nästa gång.
Matilda
2024-03-20Tack 👍 Superbra recept,min dotter med sambo som är vegetarian resp.vegan så blev detta en succé. Lagar numera detta åt oss själva som är "köttätare" i vanliga fall.
Monika
2024-02-15Behöver kryddas mer.
Pia
2023-10-29