Vegansk kålpudding
Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg vitkål
3 msk rapsolja (+ extra till formen)
2 msk japansk soja
1/2 dl ljus sirap
5 dl vatten
1 tsk salt
Färs
1 gul lök
850 g fryst formbar vegansk färs
1 msk japansk soja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
Till servering
kokt potatis
ättiksgurka
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag steker kålen med lök och färsen för sig. Kryddar kålen och färsen enligt receptet sen blandar jag det innan jag lägger det i formen. Det blir jättebra.
Anna-karin
2024-10-29Supergott!
Anita
2024-09-23Hade 1kg vitkål och 900g vegetarisk färs..sämsta kålpudding jag någonsin gjort..
Pia lena
2024-07-26