Vegansk kålpudding

Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
16
Vegansk kålpudding

Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Vegansk kålpudding

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg vitkål
3 msk rapsolja (+ extra till formen)
2 msk japansk soja
1/2 dl ljus sirap
5 dl vatten
1 tsk salt

Färs

1 gul lök
850 g fryst formbar vegansk färs
1 msk japansk soja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar

Till servering

kokt potatis
ättiksgurka
lingonsylt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Jag steker kålen med lök och färsen för sig. Kryddar kålen och färsen enligt receptet sen blandar jag det innan jag lägger det i formen. Det blir jättebra.

Anna-karin

2024-10-29

Supergott!

Anita

2024-09-23

Hade 1kg vitkål och 900g vegetarisk färs..sämsta kålpudding jag någonsin gjort..

Pia lena

2024-07-26

Testa liknande recept

Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttfärsgratäng med vitkål och curry
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brunkål
Betyg 4.2 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falska kåldolmar
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga