Vegansk kålpudding

Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg vitkål
3 msk rapsolja (+ extra till formen)
2 msk japansk soja
1/2 dl ljus sirap
5 dl vatten
1 tsk salt
Färs
1 gul lök
850 g fryst formbar vegansk färs
1 msk japansk soja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
Till servering
kokt potatis
ättiksgurka
lingonsylt
Gör så här
01:00:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag steker kålen med lök och färsen för sig. Kryddar kålen och färsen enligt receptet sen blandar jag det innan jag lägger det i formen. Det blir jättebra.
Anna-karin
2024-10-29Supergott!
Anita
2024-09-23Hade 1kg vitkål och 900g vegetarisk färs..sämsta kålpudding jag någonsin gjort..
Pia lena
2024-07-26