Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Här behövs nog absolut grädde eller matlagningsgrädde annars blir det för torrt. Man kan minimera sirapen och lägger på 4 msk smör. Den här rätten ska jag göra om.
Heike
2023-01-10Tog spetskål, mindre sirap, hoppade över hela kokningen, blandade alltihop innan ugnen och fick en fin gyllenbryn yta. Blev jättebra på mycket kortare tid!
Malin
2022-10-02Eller så använder man bara vegansk matlagningsgrädde och veganskt smör så blir det riktigt gött
Camilla
2022-04-08