Vegansk kålpudding

32
8
Vegansk kålpudding

Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Vegansk kålpudding

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg vitkål
3 msk rapsolja (+ extra till formen)
2 msk japansk soja
1/2 dl ljus sirap
5 dl vatten
1 tsk salt

Färs

1 gul lök
850 g fryst formbar vegansk färs
1 msk japansk soja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar

Till servering

kokt potatis
ättiksgurka
lingonsylt

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Camilla

2022-04-08

Eller så använder man bara vegansk matlagningsgrädde och veganskt smör så blir det riktigt gött

Elisabeth

2021-08-14

Den bästa kålpuddingen. Är ni inte veganer pimpa gärna med lite smör och matlagningsgrädde, super

Amanda

2021-03-11

Jättegott! Tror det är en rätt som passar utmärkt att bjuda vego-skeptiker på också :)