Vegansk kålpudding

8
3
Vegansk kålpudding

Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Vegansk kålpudding

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg
vitkål
3 msk
rapsolja (+ extra till formen)
2 msk
japansk soja
1/2 dl
ljus sirap
5 dl
vatten
1 tsk
salt

Färs

1
gul lök
850 g
fryst formbar vegansk färs
1 msk
japansk soja
1 tsk
salt
1/2 tsk
vitpeppar

Till servering

kokt potatis
ättiksgurka
lingonsylt

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Sofia

12/8/2020

För sojaproteinfritt: går att göra på linser :) Det är även väldigt gott att smaksätta med kryddpeppar!

Redaktionen ICAse

12/8/2020

Hej Sofia! Tack för att du delar med dig av dina tips, det uppskattar vi! ❤ Hälsningar Elina

Erik

3/25/2020

Är inte vegansk då

Ingrid

2/13/2020

Går även bra att använda sej av icke formbar soya-färs. Blandade då färsen med två ägg och två dl gräddmjölk.

Testa liknande recept