ÖVER 60 MIN | Medel

Vegansk kålpudding

Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina färsen.
  2. Skiva kålen tunt. Fräs i en stor kastrull i oljan tills kålen mjuknar och är glansig. Tillsätt soja, sirap och vatten och koka under lock ca 1 timme på svag värme. Smaka av med 1 tsk salt.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Färs: Skala och hacka löken fint och blanda med färs, soja, salt och peppar. Bred ut färsen i en oljad form (ca 30x40 cm). Toppa med kålen och sätt in i mitten av ugnen 30–40 minuter, tills den får lite färg.  
  5. Till servering: Servera gärna med kokt potatis, ättiksgurka och lingonsylt eller gelé.

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 1/2 kg vitkål
  • 3 msk rapsolja (+ extra till formen)
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
Färs
  • 1 gul lök
  • 850 g fryst formbar vegansk färs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
Till servering
  • kokt potatis
  • ättiksgurka
  • lingonsylt