Vegansk kålpudding

18
6
Vegansk kålpudding

Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Vegansk kålpudding

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg
vitkål
3 msk
rapsolja (+ extra till formen)
2 msk
japansk soja
1/2 dl
ljus sirap
5 dl
vatten
1 tsk
salt

Färs

1
gul lök
850 g
fryst formbar vegansk färs
1 msk
japansk soja
1 tsk
salt
1/2 tsk
vitpeppar

Till servering

kokt potatis
ättiksgurka
lingonsylt

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Amanda

2021-03-11

Jättegott! Tror det är en rätt som passar utmärkt att bjuda vego-skeptiker på också :)

Annika

2021-02-21

Enkelt och jättegott när man är sugen på husmanskost

Gabriella

2021-02-11

Det blev gott men tog jättelång tid att göra.

Testa liknande recept