Vegansk kålpudding

Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat
10
Vegansk kålpudding

Smakmässigt en klassisk kålpudding – men helt baserad på ingredienser från växtriket. Denna veganska version av kålpudding görs med sirapsstekt vitkål och smakrik färs. Servera gärna kålpuddingen med sötsyrliga lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Vegansk kålpudding

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg  vitkål
3 msk  rapsolja (+ extra till formen)
2 msk  japansk soja
1/2 dl  ljus sirap
5 dl  vatten
1 tsk  salt

Färs

1   gul lök
850 g  fryst formbar vegansk färs
1 msk  japansk soja
1 tsk  salt
1/2 tsk  vitpeppar

Till servering

kokt potatis
ättiksgurka
lingonsylt

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Här behövs nog absolut grädde eller matlagningsgrädde annars blir det för torrt. Man kan minimera sirapen och lägger på 4 msk smör. Den här rätten ska jag göra om.

Heike

2023-01-10

Tog spetskål, mindre sirap, hoppade över hela kokningen, blandade alltihop innan ugnen och fick en fin gyllenbryn yta. Blev jättebra på mycket kortare tid!

Malin

2022-10-02

Eller så använder man bara vegansk matlagningsgrädde och veganskt smör så blir det riktigt gött

Camilla

2022-04-08

Testa liknande recept

Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttfärsgratäng med vitkål och curry
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brunkål
Betyg 4.2 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falska kåldolmar
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga