Kallrörd rabarberlemonad

Inget är så läskande som ett glas iskall lemonad. Här med vårig smak av rabarber. Genom att kallröra lemonaden lockas den fina smaken fram mer skonsamt, vilket i slutändan ger en helt underbar dryck. Inte blir det sämre med en vaniljstång i.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stMåste rabarberna va tidiga bra eller kan de va rabarber från nu som börjar se tråkiga ut men verkar ok fortfarande
Carita
Hej Carita! Det går bra att göra saft på rabarber som börjar krokna lite. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Går det att göra med fryst rabarber eller måste det vara färsk?
Elin
Hej Elin! Vi har inte testat göra den med fryst rabarber men vi tror att det funkar bra. Hälsningar Elina
ICA-köket
Behöver jag citronsyra och natriumbensoat(tänker att de är konserveringsmedel för hållbarhet) om jag tänker frysa in den? :)
Lina
Hej Lina! Vi har inte provat frysa in just den här lemonaden utan citronsyra och natriumbensoat men vi tror att det går bra. Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegod saft med tydlig vaniljsmak. Tack för tipset att frysa i zipppåsar, perfekt.
Anette
Kyckling sallad
Faisa
Det kan vara k
Ulrika
Inniik
Ulrika
Det här är mitt favoritrecept! Gör massor och fryser även in i dubbla ziplockpåsar. Det är ljuvligt att ta upp en påse på vintern och dricka rabarberdricka och få en smak av sommar. Jag tar ofta mindre socker än vad receptet anger. Vi dricker upp den så fort och det i frysen håller sig ju.
Gunilla
Lätt att göra och jättefräscht och gott!!
Catharina
Ska det vara 3 kg skalad rabarber?
Karin
Hej Karin! Nej, du behöver inte skala rabarbern. Färgen sitter i skalet! 😉 Hälsningar Elina
ICA-köket