Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost

Kallrökt lax hör påsken till. God tillsammans med råstekt blomkål, morotsnudlar och färskost blandad med riven prästost. En bra rätt på buffén eller som förrätt.

Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost

Ingredienser

4 portioner
1/2 litet blomkålshuvud
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 1/2 dl naturell färskost
2 dl riven prästost
ca 300 g kallrökt lax i bit
1/2 dl rostade hasselnötter
1 morot
1/2 kruka dill
1 tsk pressad saft av citron (1 tsk motsvarar saft från 1/2 citron)
1 msk olja

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2069 KJ / 494 kCal
Fett42.2 g
Salt3.3 g
Kolhydrater3.8 g
Protein25.1 g

Testa liknande recept

  • Prästostsnurror med hasselnötter
    Betyg 4.4 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Filodegsrullar med prästost
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkålssoppa med spännande tillbehör
    Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad