Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

Betyg 4.1 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

Flörta japanskt i påsk! Bjud kallrökt lax med klassiska sushismaker. Rostade sesamfrön, inlagd ingefära och stingig wasabi blandat med förmildrande crème fraiche. Gravad lax går också bra.

Kallrökt lax med avokado och wasabicrème

Ingredienser

6 portioner
2 avokador
300 g kallrökt lax i skivor
1/2 msk rostade sesamfrön (gärna svarta)
ev gari (inlagd ingefära)
krasse till garnering

Wasabicrème

1/2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk wasabi
finrivet skal av 1/2 lime
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1102 KJ / 264 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater1 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Enkel sushi
    Betyg 3.4 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sushi med gömd blomkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sushistrutar
    Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nigiri-sushi
    Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Matjes med sushikick
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad