Kalljästa frallor med linser

Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Kalljästa frallor med linser

Smarriga frallor med röda linser, gjorda på en deg som kalljäst över natten. Att kalljäsa över natten är världens bästa sätt att få nybakta frukostfrallor. Lägg linserna i blöt samtidigt som du blandar degen på kvällen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Kalljästa frallor med linser

Ingredienser

ca 25 st
1 dl torkade röda eller gröna linser
12 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 dl havregryn
6 dl vetemjöl special (6 dl motsvarar 360 g)
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
mjöl (till utbakning)
1 msk vallmofrön

Gör så här

10:00:00
10:00:00
01:00:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Lite knepigt att få till fina bröd med så lös och klibbig deg, men väl värt besväret. En härligt seg och krispig yta och oväntat smakrikt för att vara ett ljust bröd.

    Maria

  • Funkade inte för mig. Lös deg. Svår att vika o skära. Ingen höjd på bröden.

    Rita

  • Gjort dessa frallor så många gånger nu och blir lika goda varje gång! Mumsi mums

    Jessica

  • Detta receptet låter spännande men min pojkvän är allergisk mot vallmofrö. Vad passar bra att använda istället?

    Fia

  • Själp upp degen?! Man fick ju hälla ut den! 😆 Och jag behövde inte dra ut den. Den rann ut så fint så. Svårt att vika den dubbel dock. Ska bli spännande att se resultatet... Gjorde bara 24 st. Det där med att dela degar i udda antal bitar.... 😉

    Ann-marie

  • Har bakat de här många gånger, älskar!

    Kajsa

  • Funderar på att testa dessa frallor. Har aldrig testat linser tidigare i matbröd. Är det bäst att frysa dem färdigjästa eller gräddade?

    Mari

  • Jag fick tillsätta mer mjöl, degen var alldeles för kladdig att hantera. Min fråga är om vetemjöl/ special är bättre i den här degen än det vanliga Vetemjölet? Mvh Christina

    Christina

    Hej Christina! Degen blir kladdig och det har inte någon betydelse för kladdigheten om du väljer vetemjöl special eller vanligt vetemjöl. Det gäller att ha tillräckligt mycket mjöl på bakbordet och på degen när du stjälper upp degen på bordet. 😊 Hoppas att du tyckte om frallorna! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Det står både 9st samt ca 25st kanske ändra på det?

    Daniel

    Hej Daniel! Tack för din kommentar. Vi har precis lanserat en ny receptsida och jag ser att du har kommenterat på den nya fina sidan. 9 st står för antal ingredienser och ca 25 st står för antal frallor. Jag skickar din feedback vidare till våra utvecklare. Hoppas att du vill baka dessa frallor! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegoda, precis fått i mig ett par alldeles nybakta. Massor med mjöl på bakbord och så gick det utmärkt med den kladdiga degen 🌞

    Mona

    Hej Mona! Precis som det ska vara alltså, härligt! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten och per fralla.
Energi318 KJ / 76 kCal
Fett1 g
Salt0.42 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Vallmofrallor
    Betyg 3.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa rågfrallor med bönor
    Betyg 4.5 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baka bröd med baljväxter
    Betyg 4.1 av 5.239 personer har röstat
    Receptet har 79 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörfrallor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kalljästa rågfrallor
    Betyg 4 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsfrallor
    Betyg 4.7 av 5.107 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad