Rosenbröd

Bröd är en stämningshöjare som få andra. När rosenbrödet gräddas i ugnen sprider sig dess doft till hemmets alla vrår och lägger grunden till en mysig hemmakväll eller en middag fylld med intressanta konversationer.

Ingredienser
ca 15 stycken
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1/2 tsk salt
5 - 6 dl vetemjöl (5-6 dl motsvarar 300-360 g)
1 ägg (till pensling)
sesamfrön eller vallmofrön
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot mjölkproteinfri mjölkdryck.
Gör äggfri: byt ut ägg mot vatten, mjölk eller fil att pensla med, alternativt uteslut ägget helt.Näringsvärdet är beräknat per bröd på 15 stycken.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot mjölkproteinfri mjölkdryck.
Gör äggfri: byt ut ägg mot vatten, mjölk eller fil att pensla med, alternativt uteslut ägget helt.Näringsvärdet är beräknat per bröd på 15 stycken.
Gör så här
Tips
Vispa upp ägget och sila det så blir det mer lättflytande att pensla med.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi521 KJ / 124 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater19 g
Protein3 g
Kommentarer
Bra frallor, det skulle vara perfekt att få bjuda och dela på med en trevlig tjej över frukost - men det är ju ett annat ämne.
Gunnar
2023-08-15Dessa bröd blir perfekta varje gång. Det känns lite som tjockare pannkakssmet när den är så lös, men de blir otroligt saftiga och luftiga.
Rebecca
2023-06-17Kan jag använda havremjölk och olja i receptet
Annette
2023-05-12Hej Annette! Det bör funka fint. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-12