Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Marockanskt bröd

Här är ett recept på ett spännande och nyttigt marockanskt bröd. Allt du behöver är rågsikt, jäst, salt, vatten och lite tid. Det marockanska brödet är lika gott till frukost som till en måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 runda bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ut jästen med lite av vattnet. Blanda saltet med mjölet. Tillsätt den utrörda jästen.
  2. Blanda och knåda kraftigt till en följsam deg. Tillsätt extra ljummet vatten, 1 msk i taget, om degen känns hård. Knåda degen energiskt i ca 5 minuter, använd gärna en kraftig matberedare. Degen är färdigknådad när den är elastisk och återfår sin form när du trycker på den.
  3. Dela degen i 3 delar (för 3 bröd) och rulla till jämna bollar. (Om du vill kan du blanda sesam- och anisfrön med en smula vatten på bakbordet och rulla degbollarna i detta.) Avsluta med att sprinkla lite mjöl på bakbordet och platta till bollarna med händerna så att de blir ca 2 cm höga.
  4. Låt jäsa under duk på varm och dragfri plats i ca 1 1/2 timme. Kontrollera om degen jäst färdigt genom att försiktigt trycka ett finger i den. Om den reser sig och återfår sin form efteråt är den färdigjäst.
  5. Sätt ugnen på 200°C. Grädda i ugnen i 10 minuter, sänk sedan värmen till 150°C och grädda i ytterligare ca 20 minuter, tills ovansidan är gyllenbrun. Vänd på bröden och grädda i 5 minuter till.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 3 runda bröd
  • 25 g jäst
  • 3 - ca 3 1/2 dl ljummet vatten (37°C)
  • 1 msk salt (gärna grovsalt)
  • ca 1 l rågsikt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer