Kalljästa vetefrallor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalljästa vetefrallor

Dessa supergoda vetefrallor ska stå och kalljäsa över natten i kylskåp. Följer du detta recept kommer du kunna äta härliga, nygräddade frallor täckta med sesamfrön till frukost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, ca 37°C. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt olja, honung, salt, vetegroddar och kli och nästan allt vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.¨
  2. Ta upp degen och dela i 15 bitar (för 15 st). Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Täck plåten med plastfolie. Ställ plåten i kylskåpet över natten.
  3. Ta fram plåten och sätt ugnen på 250°C.
  4. Pensla frallorna med vatten och strö över sesamfrön. När ugnen blivit varm gräddas frallorna ca 8 min. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 1/2 dl vetekli
  • ca 5 1/2 dl vetemjöl
  • sesamfrön till garnering
Lägg till i inköpslistan