Kalljäst focaccia

Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Kalljäst focaccia

En kalljäst focaccia som tar lite tid i köket men som är mödan värd! Resultatet blir ett magiskt fluffigt och luftigt bröd som avnjuts bäst tillsammans med en skvätt olivolja. Brödet går även att toppa med valfri topping innan gräddning.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Kalljäst focaccia

Ingredienser

ca 10 bitar
7 g jäst
4 dl rumstempererat vatten
8 1/2 dl vetemjöl special (8 1/2 dl motsvarar ca 510 g)
3/4 msk salt
2 msk olivolja

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Är degvolymen stor nog till en hel långpanna?

    Sara

    Hej Sara! Inte riktigt, den täcker ungefär 20 x 30 cm, så man kan använda en sån form också om man vill. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hej igen! Jag inser att jag inte kommer att orka hålla på att vika deg hela natten. Har ni något tips på bröd till många som är gott och lätt att fixa. Måste åka hemifrån redan vid 7-tiden på morgonen och bäst vore något som går att baka kvällen innan och värma upp till lunchsalladen.

    Camilla

  • Jag behöver bröd för ca 25 personer. Går det att dubbla receptet?

    Camilla

    Hej Camilla! Jag skulle inte dubbla receptet. Utan göra receptet 2 ggr i olika bunkar och baka av på 2 plåtar. Lycka till! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hur funkar det att använda en springform att grädda i och påverkar det gräddningstiden på något sätt?

    Ulrika

    Hej Ulrika! Jag tror tyvärr att den kommer att jäsa/svämma över om du använder en springform. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Funkade bra med 2 krm torrjäst också samt att jäsa ett par timmar i rumstemperatur efter vik-proceduren. Går säkert att få ännu bättre resultat med kalljäsningen -men för den som börjar med degen på förmiddagen går det att få ett fluffigt resultat till kvällen också!

    Jessica

  • Är det 7 g färsk jäst eller 7 g torrjäst?

    Emma

  • 7 g jäst, är det rätt eller en felskrivning

    Monika

    Hej Monika! 7 g jäst är helt rätt. 😊 Eftersom focaccian jäser under en så lång tid behövs det inte så mycket jäst. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på brödets torrvikt.
Energi851 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Svartvinbärsmunkar
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Grytbröd
    Betyg 4.7 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörfrallor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad