Kalljäst butterkaka med tapenade

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kalljäst butterkaka med tapenade

Salt butterkaka med krämig färskostfyllning och olivröran tapenade! Finfin till en soppa eller sallad. Degen ska jäsa långsamt i kylen över natten, så förbered dagen innan du tänker servera.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Kalljäst butterkaka med tapenade

Ingredienser

2 st
25 g färsk jäst
6 dl kallt vatten
2 msk finrivet citronskal
1/2 msk salt
13 dl vetemjöl special (13 dl motsvarar 780 g)
400 g färskost med örtsmak (av cream cheesetyp)
2 burkar tapenade (à 130 g)
1 ägg
4 msk pumpakärnor

Gör så här

00:10:00
00:15:00
08:00:00
00:40:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi10010 KJ / 2388 kCal
Fett100 g
Salt12.06 g
Kolhydrater303 g
Protein56 g

Testa liknande recept

  • Rödbetsbröd med tapenade
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpa- och äppelbröd i långpanna
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pintxos "coca de chorizo"
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oliv- och tomatpasta med halloumi
    Betyg 3.9 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crostini med tapenadedip
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad