Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filodegsknyten med tapenade

De här tapenadefyllda filodegsknytena är en riktigt bra rätt till plock- eller buffébordet. Mozzarella och basilika ger krämighet och smak. Servera gärna ihop med charkuterier.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Strimla basilikan och riv mozzarellan. Blanda basilikan med mozzarella, tapenade och peppar.
  3. Smörj en långpanna med 1/2 msk olivolja (för 8 bufféportioner).
  4. Lägg ut filodegsarken på bänken och skär varje ark i 4 remsor på bredden.
  5. Lägg remsorna med kortändorna mot dig. Lägg en klick tapenadeblandning i nedre kortänden på varje remsa. Vik det nedre högra hörnet över fyllningen mot vänster långsida. Vik framåt en gång så den åter blir rektangulär. Vik det nedre vänstra hörnet mot höger långsida och vik framåt. Pensla den ovikta delen med äggula och vik ihop till en triangel. Vik resten av filodegsremsorna på samma sätt och lägg knytena i långpannan.
  6. Pensla knytena med olivolja. Grädda mitt i ugnen tills de får en gyllenbrun färg, 6-10 minuter.

För alla

Rätten innehållet gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarellan mot ett mjölkfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 kruka basilika
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl tapenad
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 ark kyld filodeg
  • 1 äggula
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 849 kJ / 203 kCal