Kall vichyssoise

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
1
Kall vichyssoise

En smakrik och mild vichyssoise som serveras kall, kanske en varm sommardag. Soppan innehåller bland annat potatis, lök, purjolök och grädde som efter kokning mixas till en slät konsistens. Toppa med räkor och vackert skuren gräslök!

Kall vichyssoise

Ingredienser

4 portioner
2   medelstora potatisar (à ca 100 g)
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1/2   purjolök (ca 125 g)
2 msk  olivolja
8 dl  vatten
1 1/2   grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl  vispgrädde
salt och peppar
1/2   citron (saften)

Till servering

1/2   kruka gräslök
2 dl  skalade räkor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Receptet är lagat som som en full måltid men passar utmärkt som en förrätt då räcker den till ca 6 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Jag har tidigare lagat potatissoppa med olika tillbehör och tycker det är en fantastiskt god, enkel lunch eller varför inte middagsmat, man kan ju tillföra bröd med olika tillbehör. Många bra förslag på ICA.se

Jörgen

2015-01-08

Näringsvärde per portion

Energi1593 KJ / 381 kCal
Fett32 g
Salt2.2 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Potatispaté blå congo
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prinsens crêpes
Betyg 2.6 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Provensalsk rotfruktssoppa
Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Min varma morotssallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurssoppa med räkor och saffran
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Provencalsk potatissallad
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga