Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kall risdessert med fikon och dadlar

En exotisk dessert med fikon, dadlar och nötter i. Denna efterrätt kan ersätta ris à la Malta på julbordet, men istället för ris görs den med rismjöl och majsstärkelse. Hackade mandlar och pistagenötter ger tillför krispighet till den krämiga desserten som toppas med rosenvatten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1. Koka upp mjölk och socker. Blanda rismjöl och majsstärkelse, rör sedan ut det i lite vatten. Vispa ner i den kokande mjölken. Sjud under kraftig omrörning tills den tjocknar till en gröt.
2. Blanda i hackade mandlar.
3. Häll upp i portionsformar och låt svalna. Ställ i kylskåpet några timmar tills de är riktigt kalla.
4. Stänk över lite rosenvatten och garnera eventuellt med hackade pistagenötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl standardmjölk
  • 1 dl strösocker
  • 6 msk rismjöl
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl hackade mandlar eller pistagenötter
Till garnering:
  • rosenvatten eller hackade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?