Kall risdessert med fikon och dadlar
En exotisk dessert med fikon, dadlar och nötter i. Denna efterrätt kan ersätta ris à la Malta på julbordet, men istället för ris görs den med rismjöl och majsstärkelse. Hackade mandlar och pistagenötter ger tillför krispighet till den krämiga desserten som toppas med rosenvatten.
Ingredienser
4 portioner
8 dl standardmjölk
1 dl strösocker
6 msk rismjöl
1 1/2 msk majsstärkelse
1 1/2 dl hackade mandlar eller pistagenötter
Till garnering:
rosenvatten eller hackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har inte provat detta recept, men ställer mig frågande om sorteringen av recept här på Ica.se. Ställde in filtreringen ”Bäst betyg” och fick alltså upp detta recept först i listan. Inget ont om kall risdessert, det har ju trots allt fem stjärnor. Men det är två stycken som röstat. Jag anar att det finns andra recept där fler röstat för femstjärnigt. Tycker att sorteringen känns väldigt märklig, inte bara med inställningen ”Bäst betyg”, utan även andra filter.
Anna-karin
2021-01-18Hej Anna-Karin! Tack för din kommentar. Om du även sorterar i vänsterkolumnen på t ex middag och ingrediens så får du ett lite bättre resultat. Men vi är tacksamma för din feedback och tar med din synpunkt till våra utvecklare. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-01-22