Kall risdessert med fikon och dadlar

2
1
Kall risdessert med fikon och dadlar

En exotisk dessert med fikon, dadlar och nötter i. Denna efterrätt kan ersätta ris à la Malta på julbordet, men istället för ris görs den med rismjöl och majsstärkelse. Hackade mandlar och pistagenötter ger tillför krispighet till den krämiga desserten som toppas med rosenvatten.

Kall risdessert med fikon och dadlar

Ingredienser

4 portioner
8 dl standardmjölk
1 dl strösocker
6 msk rismjöl
1 1/2 msk majsstärkelse
1 1/2 dl hackade mandlar eller pistagenötter

Till garnering:

rosenvatten eller hackade pistagenötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anna-karin

2021-01-18

Har inte provat detta recept, men ställer mig frågande om sorteringen av recept här på Ica.se. Ställde in filtreringen ”Bäst betyg” och fick alltså upp detta recept först i listan. Inget ont om kall risdessert, det har ju trots allt fem stjärnor. Men det är två stycken som röstat. Jag anar att det finns andra recept där fler röstat för femstjärnigt. Tycker att sorteringen känns väldigt märklig, inte bara med inställningen ”Bäst betyg”, utan även andra filter.

Redaktionen ICAse

2021-01-22

Hej Anna-Karin! Tack för din kommentar. Om du även sorterar i vänsterkolumnen på t ex middag och ingrediens så får du ett lite bättre resultat. Men vi är tacksamma för din feedback och tar med din synpunkt till våra utvecklare. Hälsningar Ulrika