Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Snabb paskha

Den ryska påskdesserten paskha är en fast färskostpudding blandad med nötter och torkad frukt. Här är en snabbvariant med färdig vaniljvisp och kvarg som blir aningen krämigare i konsistensen. Korinter och sötmandel bidrag med sötma och crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär ut hinnfria filéer ur apelsinerna. Lägg undan några till garnering.
  2. Vispa vaniljvispen luftig och fast med elvisp i en bunke. 
  3. Blanda apelsinfiléer, kvarg, socker, mandel och korinter med vaniljvispet.
  4. Ställ i kylen minst 1 timme. 
  5. Servera paskhan i små skålar. Garnera med apelsin.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 apelsiner
  • 1/2 paket vaniljvisp (motsvarar 1 1/4 dl för 4 portioner)
  • 250 g kvarg (10 %)
  • 2 msk socker
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 1 dl korinter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2812 kJ / 672 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept