Kall gurksoppa

Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Kall gurksoppa

Kall gurksoppa är en liten och läcker vegetarisk soppa av gurka, schalottenlök, limesaft och yoghurt som passar perfekt som förrätt, efterrätt eller smarrigt fredagsmys. Servera soppan med fint skuren gräslök och smakfull tångkaviar.

Kall gurksoppa

Ingredienser

4 portioner
1 gurka (à ca 300-350 g)
1 schalottenlök
pressad saft av 1/2 lime
2 dl matlagningsyoghurt (10 %)
2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 ask gräslök (à 20 g)
80 g tång kaviar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Smakade tyvärr bara rå lök.

    Stina

  • Hur många personer, är den till?

    Helle

    Hej Helle! Den är för 4 personer som förrätt eller lättare lunchrätt. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Har massor av gurka. Kan man frysa in delar av eller hela receptet?

    Lisbeth

    Hej Lisbeth! Smart ide! Mixa gurkan och frys! Det går superbra! Det finns ju andra kalla soppor som innehåller gurka också! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi292 KJ / 70 kCal
Fett4.1 g
Kolhydrater5.2 g
Protein2.6 g

Testa liknande recept

  • Böckling med kaviaryoghurt
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svenssons kaviarsnurror
    Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tångströmming
    Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majkens kaviarägg
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kaviarmacka de luxe
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad