Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kaviarägg med gräslök

Kaviarägg med gräslök är en perfekt plockrätt på buffébordet, särskilt till våren. Blanda kaviar, cream cheese och gräslök och ställ äggen på ett vackert fat med grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 ägghalvor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär halva krukan gräslök fint.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 8-10 minuter. Spola dem kalla.
  3. Skala och dela äggen i halvor.
  4. Blanda kaviar, cream cheese och gräslök (spara lite gräslök till garnering). Smaksätt med salt och peppar.
  5. Lägg kaviarsmeten i en spritspåse och spritsa på ägghalvorna, garnera med gräslök.
  6. Lägg sallad på ett fat och ställ ägghalvorna på den.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kaviarn. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cream cheese mot sojabaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 8 ägghalvor
  • 1 kruka gräslök
  • 4 ägg
  • 3 msk kaviar
  • 6 msk cream cheese
  • salt och peppar
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1028 kJ / 246 kCal
Läs mer om näringsvärden