Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd

Kalkonpytt på färdig pizzadeg blir snabb lunch i bråda tider. Kalkonen strimlas och steks tillsammans med både paprika, zucchini, rödlök och kronärtskockshjärtan. Färsk rosmarin kryddar kalkonpytten och harmoniserar fint med det vitlökspenslade pizzabrödet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C
  2. Rulla ut pizzadegen i en långpanna. Skala och pressa vitlöken och blanda den med olivoljan. Pensla vitlöksoljan på pizzadegen. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  3. Skär kalkonen i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Dela och kärna ur paprikorna, skär dem, zucchini och kronärtskockor i mindre bitar.
  4. Stek kalkonen med grönskarna i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarinkvistar.
  5. Servera vitlöksbrödet med kalkonpytt och gräddfil.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pizzadegen mot glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp försk kyld pizzadeg (à 350 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 450 g kalkonfilé
  • 1 rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 zucchini
  • 1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka rosmarin
  • gräddfil till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 566 kCal