Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd

Kalkonpytt på färdig pizzadeg blir snabb lunch i bråda tider. Kalkonen strimlas och steks tillsammans med både paprika, zucchini, rödlök och kronärtskockshjärtan. Färsk rosmarin kryddar kalkonpytten och harmoniserar fint med det vitlökspenslade pizzabrödet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C
  2. Rulla ut pizzadegen i en långpanna. Skala och pressa vitlöken och blanda den med olivoljan. Pensla vitlöksoljan på pizzadegen. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  3. Skär kalkonen i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Dela och kärna ur paprikorna, skär dem, zucchini och kronärtskockor i mindre bitar.
  4. Stek kalkonen med grönskarna i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarinkvistar.
  5. Servera vitlöksbrödet med kalkonpytt och gräddfil.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pizzadegen mot glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp försk kyld pizzadeg (à 350 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 450 g kalkonfilé
  • 1 rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 zucchini
  • 1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka rosmarin
  • gräddfil till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2286 kJ / 545 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer