Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd
![Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71135/cf_259/kalkonpytt_pa_vitlokspenslad_pizzabrod.jpg)
Kalkonpytt på färdig pizzadeg blir snabb lunch i bråda tider. Kalkonen strimlas och steks tillsammans med både paprika, zucchini, rödlök och kronärtskockshjärtan. Färsk rosmarin kryddar kalkonpytten och harmoniserar fint med det vitlökspenslade pizzabrödet.
![Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71135/cf_259/kalkonpytt_pa_vitlokspenslad_pizzabrod.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp försk kyld pizzadeg (à 350 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
450 g kalkonfilé
1 rödlök
2 röda paprikor
1/2 zucchini
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 msk olivolja
salt och peppar
1/2 kruka rosmarin
gräddfil till servering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pizzadegen mot glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2286 KJ / 545 kCal
Fett26 g
Salt2.6 g
Kolhydrater40 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer