Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd

2
0
Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd

Kalkonpytt på färdig pizzadeg blir snabb lunch i bråda tider. Kalkonen strimlas och steks tillsammans med både paprika, zucchini, rödlök och kronärtskockshjärtan. Färsk rosmarin kryddar kalkonpytten och harmoniserar fint med det vitlökspenslade pizzabrödet.

Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd

Ingredienser

4 portioner
1 förp försk kyld pizzadeg (à 350 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
450 g kalkonfilé
1 rödlök
2 röda paprikor
1/2 zucchini
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 msk olivolja
salt och peppar
1/2 kruka rosmarin
gräddfil till servering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pizzadegen mot glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2286 KJ / 545 kCal
Fett 26 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 40 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden