Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkonpytt med citron och oregano

Snabblagad variant av pytt i panna med kalkon och fräsch smak av citron och oregano. Till detta en sval tzatziki och riven parmesan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, skär potatisen i tärningar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av.
  2. Dela kronärtskockshjärtana i halvor. Skala och skiva en vitlöksklyfta.
  3. Fräs potatisen med vitlöken i olivoljan tills potatisen fått lite färg. Lägg i kalkonen och kronärtskockorna mot slutet. Krydda med hackad oregano, salt och peppar. Riv skalet av citronen och smaka av med citronskal och pressad citronsaft.
  4. Skala och riv morötterna.
  5. Riv gurkan och pressa ur vattnet. Blanda med en pressad vitlök och yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pytten med morot, gurkyoghurt och riven parmesan.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut parmesanosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 360 g rökt strimlad kalkon
  • 1/2 kruka oregano
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 2 morötter
  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 40 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2160 kJ / 518 kCal