Kalkonpytt med citron och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkonpytt med citron och basilika

En välsmakande variant på pytt i panna. Består av kalkon, härliga rotfrukter och kronärtskocka. Strö hackad färsk basilika och rivet citronskal över pytten samt smaka av med citronsaft för en fulländad smaksensation. Serveras med stekt ägg förstås!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Dela kronärtskockshjärtana i kvartar. Skala och skiva vitlöken.
  3. Stek potatis och morötter med vitlöken i olivoljan tills de fått lite färg.
  4. Strimla kalkonen och rör i den och kronärtskockorna mot slutet av stekningen. Krydda med salt och peppar.
  5. Hacka basilikan. Tvätta och riv skalet av citronen. Strö det på pytten och smaka av med pressad citronsaft.
  6. Stek äggen i oljan i en stekpanna och servera till pytten.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 400 g rökt kalkonbröst
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 citron
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2187 kJ / 522 kCal