Kalkonpasta med svamp och vitlök

Här är ett recept på en härlig och krämig kalkonpasta med svamp och vitlök. En snabblagad rätt som är rik på goda smaker och passar ypperligt som vardagsmiddag till hela familjen.

Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta t ex tagliatelle
600 g kalkonbröstfilé
250 g kantareller champinjoner eller annan svamp
1 purjolök
2 vitlöksklyftor (vitlöksstänger)
2 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
salt
svartpeppar
3 msk hackad persilja
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 630 kCal
Fett21.3 g
Kommentarer
8 stHej Jonna! Absolut, som vi har skrivit 2 vitlöksklyftor (vitlöksstänger). Hoppas det blir gott! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Går det bra med vanlig vitlök istället för stänger? Hittar inte stänger i mina affärer
Jonna
Hej Magnus! Det skulle säkert fungera. Prova dig fram och återkom gärna med resultatet. Hälsningar Veronica
Ica-köket
Skulle man kunna ha i en skvätt kycklingfond för att få mera smak?
Magnus
Finns i grönsaksdisken och det står vitlöksstänger på påsen.
Ica-köket
Och inte kan jag stava heller, skäl stavas det ju....
Victoria
Till Margareta: Jag såg faktiskt sådana på ICA Maxi i Kumla och funderade på vad det kunde vara. Ser ut som salladslök men lite mindre. Antar att de smakar vitlök. Nu kanske man har ett själ att testa ;)
Victoria
*skrattar gott* Frågan är bara vad vitlöksstänger är... det har jag aldrig sett i nån affär...
Margareta