Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalkonfilé på spett med koriander och picklade grönsaker

Spett med kalkonfilé kryddade med koriander, chili och lime för tankarna till varma semestrar. Perfekt middag eller på festens buffé. Till kalkonen är inlagda grönsaker krispigt gott. Pickla gurka, lök, rättika och paprika i en lag på ättika, socker, chili och koriander. Servera spetten med pickles.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Kalkon: Kärna ur och finhacka chilin.  Riv skalet och pressa saften ur limen.
  3. Blanda chili, lime- skal och saft med hälften av oljan.
  4. Skär kalkonen i tumtjocka remsor. Salta och peppra och stek i resten av oljan på hög värme tills de får fin färg. Lägg över i en ugnssäker form. Blanda kalkonen med chilioljan. Sätt in mitt i ugnen och stek ca 5 minuter eller tills kalkonen är klar.
  5. Grovhacka koriandern och rulla kalkonbitarna i den. Trä upp på spett.
  6. Picklade grönsaker: Skala och skär löken i klyftor. Lägg den i en kastrull och häll över socker, ättikssprit och vatten. Rör om och koka tills sockret smält. Låt svalna.
  7. Skala och kärna ur gurkan. Skala rättikan. Dela och kärna ur paprikan. Skär gurka, rättika och paprika i bitar. Lägg det i en bunke och salta lite över.
  8. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern grovt.
  9. Blanda chili och koriander med grönsakerna. Häll över lagen med löken. Smaka ev. av med salt.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
Kalkonfilé
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 lime
  • 4 msk olja
  • 600 g kalkonfilé
  • flingsalt och peppar
  • 1 kruka koriander
  • träspett
Picklade grönsaker
  • 1 rödlök
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl vatten
  • 1 gurka
  • 1 bit rättika
  • 1 gul paprika
  • salt
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1658 kJ / 396 kCal