Kalkonfilé på spett med koriander och picklade grönsaker

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Kalkonfilé på spett med koriander och picklade grönsaker

Spett med kalkonfilé kryddade med koriander, chili och lime för tankarna till varma semestrar. Perfekt middag eller på festens buffé. Till kalkonen är inlagda grönsaker krispigt gott. Pickla gurka, lök, rättika och paprika i en lag på ättika, socker, chili och koriander. Servera spetten med pickles.

Kalkonfilé på spett med koriander och picklade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Kalkonfilé

1   röd spansk peppar
1   lime
4 msk  olja
600 g  kalkonfilé
flingsalt och peppar
1   kruka koriander
träspett

Picklade grönsaker

1   rödlök
1 dl  strösocker
1/2 dl  ättiksprit (12 %)
2 dl  vatten
1   gurka
1   bit rättika
1   gul paprika
salt
1   röd spansk peppar
1   kruka koriander

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1658 KJ / 396 kCal
Fett17.7 g
Kolhydrater21 g
Protein36.1 g

Testa liknande recept

Rosmarin- och citrondoftande kalkonkebab
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färskebab med vitlök
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga