Kalkonfilé på spett med koriander och picklade grönsaker

4
0
Kalkonfilé på spett med koriander och picklade grönsaker

Spett med kalkonfilé kryddade med koriander, chili och lime för tankarna till varma semestrar. Perfekt middag eller på festens buffé. Till kalkonen är inlagda grönsaker krispigt gott. Pickla gurka, lök, rättika och paprika i en lag på ättika, socker, chili och koriander. Servera spetten med pickles.

Kalkonfilé på spett med koriander och picklade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Kalkonfilé

1 röd spansk peppar
1 lime
4 msk olja
600 g kalkonfilé
flingsalt och peppar
1 kruka koriander
träspett

Picklade grönsaker

1 rödlök
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12 %)
2 dl vatten
1 gurka
1 bit rättika
1 gul paprika
salt
1 röd spansk peppar
1 kruka koriander

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1658 KJ / 396 kCal
Fett 17.7 g
Kolhydrater 21 g
Protein 36.1 g
Läs mer om näringsvärden