Kalkonfilé med serranoskinka
Kalkonfilé med Serranoskinka är ett utsökt recept med smaker från Medelhavet. Kalkonfilé, Serranoskinka, körsbärstomater, oliver och pesto skapar en ljuvlig och lyxig smakkombination och rätten är lika trevlig till vardag som fest!
Ingredienser
4 portioner
600 g kalkonfiléer
100 g skivad serranoskinka
1 liten rödlök
1 dl svarta kärnfria oliver
3 msk skuren timjan eller oregano
2 dl matyoghurt
salt och peppar
250 g körsbärstomater
4 portioner pasta
2 msk pesto eller olivolja
1 påse blandad sallad t ex sommarmix eller ruccola
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och olivolja i stället för pesto.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot sour supreme (innehåller soja) och använd olivolja i stället för pesto.
Gör äggfri: välj pasta som inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2358 KJ / 564 kCal
Fett19 g
Kommentarer
Jag ersatta kalkonen med kyckling. Det blev kanongott
Pia
2012-07-08Jättegott recept. Jag lade till en vitlöksklyfta i yoghurtblandningen, vilket uppskattades. Valde Turkisk Yoghurt. Resterna smakade lika gott dagen efter. :)
Tobias
2009-09-18