Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalkonfilé med serranoskinka

Kalkonfilé med Serranoskinka är ett utsökt recept med smaker från Medelhavet. Kalkonfilé, Serranoskinka, körsbärstomater, oliver och pesto skapar en ljuvlig och lyxig smakkombination och rätten är lika trevlig till vardag som fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Strö lite salt och peppar på kalkonen. Linda skinkan runt kalkonfilén. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  3. Skala och hacka löken. Skär oliverna i bitar. Blanda ner det och örtkryddan i matyoghurten och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela ev tomaterna i halvor. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Häll av vattnet och blanda pastan med pesto och tomater. Vänd ner salladen strax innan servering.
  5. Skär kalkonfilén i skivor och servera den med pastasalladen och olivyoghurten.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och olivolja i stället för pesto.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot sour supreme (innehåller soja) och använd olivolja i stället för pesto.
Gör äggfri: välj pasta som inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kalkonfiléer
  • 100 g skivad serranoskinka
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl svarta kärnfria oliver
  • 3 msk skuren timjan eller oregano
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 portioner pasta
  • 2 msk pesto eller olivolja
  • 1 påse blandad sallad t ex sommarmix eller ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2358 kJ / 564 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden