Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalkon med ugnsstekta grönsaker

Saftig kalkon som får stekas i ugnen tillsammans med många olika färgglada grönsaker, bland annat mumsig pumpa. Till rätten serverar du en syrlig citrontimjanyoghurt och middagen är klar att avnjutas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatis, pumpa (eller morötter) och lök. Skär potatisen i halvor eller klyftor, pumpa i stavar, (morötter i stavar), löken i klyftor och tomaterna i grova bitar.
  3. Lägg potatis i en ugnssäker form. Lägg på några kvistar timjan. Blanda ner hälften av oljan, vinägern, salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Bryn kalkonfilén i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form.
  5. Sänk värmen i ugnen till 175°C.
  6. Ta ut formen med potatis och blanda ner pumpa (eller morötter), lök, tomater. Sätt in grönsakerna och kalkonfilén och stek ytterligare ca 25 minuter eller tills filéns innertemperatur är 70°C och grönsakerna är klara.
  7. Smaksätt yoghurten med rivet citronskal, hackad timjan, salt och peppar.
  8. Skär kalkonfilén i skivor och servera den med grönsakerna och citrontimjan yoghurt.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1 liten pumpa butternut eller 4 morötter (för 4 port)
  • 2 rödlökar
  • 4 tomater
  • 1 kruka timjan
  • 2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 600 g kalkonfilé
  • salt och peppar
  • 2 dl matyoghurt (8 %)
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1815 kJ / 434 kCal
Läs mer om näringsvärden